diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

Servei d'agent d'acollida al municipi de Figueres

El Servei

 

El servei d´agent d´acollida al municipi de Figueres és un servei per afavorir la comunicació i promoure un canvi constructiu en les relacions entre persones culturalment diverses.

 

Es tracta d'un recurs pont integrat per professionals que col.laboren en l´atenció a les necessitats socials de les comunitats immigrades i orienten la seva acció cap a la prevenció i resolució de conflictes individuals, familiars o de grup, que es donen en l´àmbit de la salut, l´educació, del benestar social i de la convivència comunitària.

 

Les funcions bàsiques del servei, derivades de la Llei d'Acollida de Catalunya, són les següents:

 

1.- Atenció al públic

 

·         Informar i derivar als diferents serveis i recursos existents, així com qualsevol altra funció de caràcter similar que li sigui atribuïda.

·         Es tracta d'un recurs pont que col.labora en l´atenció a les necessitats socials de les comunitats immigrades i en coordinació amb altres serveis orienta la seva acció cap a la prevenció i resolució de conflictes individuals, familiars o de grup, que es donen en l´àmbit de la salut, l´educació, del benestar social i de la convivència comunitària.

·         Donar suport als serveis d´atenció ciutadana dels municipis del Figueres, i a nivell específic, als processos de recepció i d´acollida de les persones nouvingudes.

·         Atendre i informar als ciutadans sobre els temes de competència municipal, i derivar-los als diferents serveis i recursos existents.

·         Donar suport al servei d'atenció al ciutadà en l'atenció i informació a tots els ciutadans/es sobre els temes de competència municipal.

·         Traducció i interpretació lingüística per a les persones que tenen dificultats en comprensió lingüística.

 

2.- Sessions informatives i de sensibilització: Dinamització de grups

 

·         Donar suport a l'organització de les accions del Programa d'acollida local.

·         Participar en altres programes locals que facilitin l´acollida de les persones nouvingudes.

·         Organitzar i coordinar les sessions municipals d'acollida, les trobades de benvinguda i els cursos de coneixement de l´entorn.

·         Organitzar i donar suport a l'organització d'altres accions de sensibilització social.

 

3.- Acompanyaments

 

·         Acompanyaments a Serveis Municipals

·         Acompanyaments a Serveis Externs

 

4.- Col•laboracions amb Serveis Socials: Mediació, traducció i interpretació lingüística

 

·         Visita i intervenció a domicili

·         Intervenció al servei social

·         Intervenció al servei propi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús