diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

Servei de promoció a l'autonomia personal a domicili

El Servei

 

El projecte “Promoció a l´autonomia personal al domicili” és un servei dirigit a persones amb cert nivell de dependència que viuen a la pròpia llar. Neix  amb l´objectiu d´augmentar la seva qualitat de vida en la realització de les activitats de la vida diària. 

 

El servei assessora per les adaptacions possibles en el domicili familiar i també dóna informació i  entrenament d´ajudes tècniques i les noves tecnologies que existeixen al mercat amb un doble objectiu:

 

  • Millorar i /o mantenir el màxim grau d’autonomia possible de les persones dependents a l’hora de realitzar les activitats de la vida diària bàsiques i instrumentals.

 

  • Millorar la qualitat de vida de les persones dependents i dels seus cuidadores/es referents.

 

 

Àmbit actuació

 

Àmbit d´actuació

Actualment, el projecte de Promoció de l’autonomia personal al domicili dóna servei a 5 comarques gironines (Garrotxa, Pla de l´Estany, Ripollès, Alt Empordà i La Selva) i al municipi de Sant Cugat del Vallès.

 

El CASC va iniciar el projecte el desembre de 2008 juntament amb dos consorcis comarcals de serveis socials de la província de Girona, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el Consorci de Benestar Social Pla de l’Estany – Banyoles. 

 

Durant el 2010 es va ampliar l´àmbit d´actuació a altres consorcis: el Consorci de Benestar Social del Ripollès i  el Consorci de Benestar Social de l’Alt Empordà (gener), i el Consorci de Benestar Social de la Selva (març ), i durant l'any 2011, es va iniciar el servei a Sant Cugat.

 

Procediment

 

Els usuaris interessats dels territoris on es dóna el servei han de dirigir-se als professionals d´atenció primària o de l´equip de valoració de dependència (SEVAD) per tal de que aquests professionals en facin la sol.licitud.

 

Un cop derivat un usuari, la terapeuta ocupacional de l CASC s´hi posa en contacte i  concerta una visita al seu domicili.

 

Es valora l’usuari i l’entorn, i s´informa de les possibles ajudes, adaptacions, recursos, subvencions, etc. que existeixen, adequades a la situació específica i particular de cada cas. A posteriori es realitza una informe de devolutiva al professionals d’atenció primària que han derivat l’usuari al servei, els quals procediran amb un seguiment  acurat de cada un dels casos.

 

Tot i així, des del CASC es continua fent un seguiment de cada cas per si sorgeix la necessitat d´una  segona visita.

 

També es realitzen enquestes de satisfacció de les visites en les quals els usuaris valoren tant la utilitat de la informació rebuda com al professional que els ha assistit, i els professionals valoren els equips de serveis socials que deriven els casos i el grau d’implicació de l’usuari o del seu cuidador/a principal.

Aquest servei, a més, és gratuït tant per al  governs locals com per als usuaris doncs és finançat pel mateix Consorci d´Acció Social de Catalunya. 

 

 

Indicadors

 

Principals Indicadors del projecte

 

Nombre de derivacions: 240, des del desembre 2008 al juny 2010.

Destaquen el nº. de derivacions procedents  de la Garrotxa i el Pla de l´Estany, entre d´altres perquè els consorcis respectius varen ser els primers a formar part del projecte.

 

Perfil dels usuaris:   Homes i dones, indistintament. De més de 80 anys en gairebé el 40% dels casos tractats.

 

Grau de dependència de les persones derivades: Grau 3  en més del 37% dels casos tractats.

 

 

 

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús