diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

SAD. Servei d'atenció domiciliària.

A la comarca del Gironès, excepte Girona, i a les comarca de l'Alt Penedès.

 

El Servei

El Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) és un conjunt de serveis de proximitat als ciutadans  que, com el seu nom indica, dóna assistència  a domicili a persones i/o famílies en situacions de manca d’autonomia personal, dificultat de desenvolupament o amb problemàtiques familiars especials.

Ofereix serveis polivalents, comunitaris i preventius que fomenten l´autonomia de les persones amb l´objectiu de millorar la seva qualitat de vida, i atén les diferents situacions de necessitat en què es troben o es poden presentar.

Les noves necessitats que va suposar la implantació de la Llei 39/2006 de l´atenció a l´autonomia de les persones amb dependència, la Llei 12/2007 de serveis socials que inclou els serveis de proximitat als ciutadans dins dels serveis socials bàsics, així com la raó de ser de SUMAR, centrada en la prestació de serveis i la realització d’activitats econòmiques d’interès públic en l’àmbit de l’acció social a Catalunya, foren les impulsores de l´encàrrec de gestió d´aquests serveis per part del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, l´1 de març del 2009, i per part del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, el març del 2012.

Posteriorment, SUMAR ha incorporat diverses millores en la gestió del servei. Destaca l´obtenció de la Certificació de Qualitat UNE 158.301, el juny de 2011, la primera d´aquestes característiques que AENOR va atorgar a les comarques gironines i la cinquena de tot Catalunya, el contracte de col.laboració amb la Fundació Ramon Noguera per a la realització de serveis puntuals als seus usuaris, l´adquisició d'un nou aplicatiu informàtic per a millorar la gestió del servei, operatiu els 365 dies de l´any, les 24 hores del dia.

Així mateix, durant el 2015, s'ha iniciat un nou servei, com a prova pilot amb el Consell Comarcal de l'Alt Penedès i amb col·laboració amb la seva àrea de Salut.  Es tracta d'un servei d'atenció domiciliària a persones vulnerables després d'una alta hospitalària que té com a principal objectiu el de millorar la continuïtat assistencial i evitar el reingrés hospitalari a curt termini. 

També es realitzen de manera periòdica enquestes de satisfacció als usuaris/es i professionals del servei. 


Adreça: Pla de Salt, 18. Oficina 2. - 17190 Salt. - Tel. 972.439.158 

 

UNE 158.301

 

Certificat TUV 16

 

El Servei d'Atenció Domiciliària del Gironès-Salt disposa des del juny de 2011, de la certificació de qualitat UNE 158.301, una norma específica del Servei d'Atenció a Domicili que determina tant aspectes tècnics del funcionament del servei, com aspectes relacionats amb els usuaris i els seus familiars pel seguiment dels casos.

 

Aquesta certificació al SAD del Gironès-Salt, va ser la primera que AENOR va atorgar a les comarques gironines per aquest tipus de serveis, i la cinquena de tot Catalunya.

 

La UNE 158.301 forma part del conjunt de normatives estatals que AENOR va aprovar l'any 2007,  destinades a la certificació dels serveis relacionats amb la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les Persones en Situació de Dependència que són compatibles i complementaries amb la norma UNE-EN ISO 9001.

 

Dins els marc d’aquestes normatives es troba la UNE 158.301 específica del Servei d’Atenció Domiciliari que determina aspectes tècnics del funcionament del servei mitjançant la descripció dels processos, els mitjans tècnics i humans que es requereixen i la definició dels indicadors de millora de la qualitat de forma continua. També incorpora aspectes relacionats amb els usuaris i els seus familiars pel seguiment dels casos com la informació necessària del servei, l´establiment dels canals de comunicació a utilitzar i la valoració de la seva satisfacció, entre d´altres.

 

L'obtenció de la certificació també implica un seguiment anual del Sistema de Gestió de la Qualitat implantat que es revisa i renova, mitjançant auditoria externa, anualment. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús