diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

Servei d´Acolliment i Recuperació per a dones que es troben en situació de violència masclista, i les seves filles i fills a càrrec - Gironès i Tarragonès.

El servei

 

El CASC gestiona dos Serveis d’Acolliment i Recuperació per a dones que es troben en situació  de violència masclista en l’àmbit de la parella, i les seves filles i fills a càrrec, mitjançant conveni administratiu amb la Secretaria de Família de la Generalitat de Catalunya. El Servei d´Acolliment i Recuperació per a dones del Tarragonès des del Febrer 2009 i el del Gironès des de l´Octubre 2009.

 

Els serveis d’acolliment i recuperació són serveis especialitzats, residencials i temporals, que ofereixen acolliment i atenció integral per a possibilitar el procés de recuperació i reparació a les dones i a les seves filles i fills dependents, que requereixen un espai de protecció a causa de la situació de risc motivada per la violència masclista, tot vetllant per llur autonomia.

 

Es tracta de centres residencials especialitzats que dónen un servei d´acolliment temporal,  - les 24 hores del dia, tots els dies de l´any -,  a les dones que es troben en situació de violència masclista, i als seus fills/es a càrrec, que han hagut d´abandonar el domicili i que no disposen de recursos personals i/o econòmics per fer front a aquesta situació.

 

En els centres s´ofereix acolliment i atenció integral per possibilitar el procés de  recuperació i reparació a les dones i a les seves filles i fills a càrrec. Es vetlla per la seva autonomia i se´ls dona suport personal, psicològic i jurídic amb l´ajuda de diferents professionals. 

 

Objectiu

 

L’objectiu d´aquests centres és el d´acompanyar el complex procés de desplaçament d’una posició de “víctima”, a la d’agent activa, condició necessària per a sortir del cercle de la violència. Així doncs, s’anomena “recuperació” al procés psicosocial per aconseguir establir relacions lliures de violència, un bon estat de salut física i emocional després d’haver superat les conseqüències de la situació de violència viscuda, així com el restabliment de la plena autonomia. 

 

El principal objectiu és l’acolliment i la recuperació integral de les dones que han estat o estan en situació de violència masclista en l’àmbit de la parella, així com dels seus fills i filles a càrrec i potenciar els programes específics i integrals de recuperació.

 

Prestacions

 

Prestacions del servei d´acolliment

 

 • Substituir la llar, és a dir, totes aquelles actuacions que fan referència a la vida quotidiana durant l’estada al Servei d’Acolliment.

 

 • Dissenyar, juntament amb la dona, d’un itinerari de recuperació psico-social per a ella i els seus fills i filles.

 

      • Oferir una atenció individualitzada i específica que faciliti el treballar amb les dones i els seus fills i filles aquells aspectes vinculats als processos de recuperació de la situació de violencia viscuda.

       

      • Coordinar les actuacions amb els diferents recursos de la xarxa d’atenció i recuperació integral i la xarxa de recursos comunitària per tal de garantir l’acompanyament de la dona en el seu procès cap a l’autonomia personal.   

       

      • La prestació que es desenvolupa en aquests centres s’emmarca en la Xarxa d’Atenció i Recuperació Integral per a les dones en situacions de violència masclista, regulada a la  Llei  5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, així com de la Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, que estableix que les víctimes de violència familiar tenen dret a accedir a un servei de residència temporal fora del domicili habitual i que les polítiques de suport a les famílies han d’integrar la perspectiva dels infants i han de garantir el seu interès superior i que han de ser objecte d’atenció especial i personalitzada les situacions familiars especials que poden agreujar la vulnerabilitat dels infants.

 

 

Professionals

 

Equip del Servei d´Acolliment i Recuperació per a dones del Gironès

Aquest centre disposa d´un equip multidisciplinar de 13 professionals titulats per a atendre a les dones i als seus fills i filles a càrrec, dels quals 9 ho són a jornada completa:

 

 • Directora
 • Psicòlegs
 • Educadores Socials
 • Treballadora Social
 • Treballadora Familiar

 

Equip del Servei d´Acolliment i Recuperació per a dones del Tarragonès

 

Els professionals qualificats en aquest centre son 10:

 

 • Directora
 • Psicòleg
 • Sots directora i Treballadora Social
 • Educadores  Socials
 • Supervisora de cuina

 

+ Informació

 

Si voleu més informació, la trobareu a:

 

900 900 120 Contra la Violència Masclista - Atenció 24h

 

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús