diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

SIE - Servei d'Intervenció Especialitzada del Gironès

El Servei

 

El Servei d'Intervenció Especialitzada del Gironès (SIE) és un servei especialitzat on s'ofereix una atenció integral i recursos al procés de recuperació i reparació a les dones que han estat o estan en situació de violència masclista i a les seves filles i fills a càrrec. Així mateix incideix en la prevenció, sensibilització i implicació comunitària.

 

 

La titularitat del servei és de la Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, i el CASC el gestiona des de l´1 d´octubre de 2009.

 

Missió del servei 

Oferir una resposta integral per reparar els danys, superar el trauma i garantir la reinserció de les dones que han patit violència masclista, a la societat.

 

Objectius

Objectius del servei
 

• Oferir a les dones i els seus fills i filles una informació de qualitat sobre els recursos de la xarxa pública i associativa.


• Proporcionar a les dones i als seus fills i filles una atenció assistencial i terapèutica especialitzada i continuada en relació al procés de violència viscut.


• Adequar el model d'intervenció social, legal i terapèutic al procès de les dones que han patit o pateixen violència.


• Potenciar programes específics i integrals de prevenció, assistència i reparació.


• Treballar coordinadament amb els serveis externs, atenent el procès específic de cadascuna de les dones.

 

Actuacions

 

 

 

• Atendre les demandes que presenten les dones en diferents aspectes (psicològic, jurídic, social, laboral,...) tot garantint el respecte i la confidencialitat.

 


• Acompanyar la dona en la presa de decisions i en el procés de recuperació així com decidir o no, la derivació a d'altres recursos com poden ser els d'acollida, sanitaris o d'inserció laboral, entre d'altres.


• Tramitar ajuts específics (d'habitatge, econòmics, educatius,...) quan sigui convenient.


• Dissenyar i dur a terme programes de recuperació bio-psico-social de llarga durada, per tal de poder reparar els danys ocasionats per les diverses situacions de violència que contemplin tant l'atenció individual com la grupal.


• Oferir als fills i filles de les dones que es troben en processos de recuperació un espai terapèutic amb l'objectiu de minvar l'impacte del dany patit, tot prevenint la transgeneracionalitat de la violència.


• Establir les coordinacions precises amb tots els serveis i recursos complementaris per tal de garantir el procés de recuperació de cada dona, oferint col.laboració, informació i assessorament.


• Realitzar un seguiment individualitzat de tots els casos que requereixin de derivacions específiques.


• Participar i col.laborar en iniciatives comunitàries de prevenció i sensibilització de les violències envers les dones.

 

+ Informació

 

 

Horari d'obertura: de dilluns a divendres, de 9.30 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.30 hores.

 

Professionals del servei: el centre disposa d'un equip multidisciplinar d'11 persones titulades en psicologia, treball social, educació social, dret i inserció laboral.

 

Si voleu més informació, la trobareu a:

 

Serveis d'Intervenció especialitzada de la Generalitat de Catalunya

 

SIE - Generalitat de Catalunya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús