diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

Centre de dia "Les Bernardes"

Al municipi de Salt (Gironès) 

 

El centre

 

Imatge Les Bernardes

 

El Centre de Dia Les Bernardes es troba ubicat a la planta baixa de l'equipament del Casal de Jubilats de Les Bernardes, en un lloc privilegiat del municipi de Salt, doncs a l'entorn s'hi ubiquen altres equipaments socials. Annexats al nostre edifici i trobem l'Hotel d'Entitats Les Bernardes (on hi tenen seu associacions i entitats de diversos àmbits, com l' Associació del Parkinson, l'Escola d'Adults, La Ludoteca Les Bernardes o la Casa de Cultura del mateix nom. I a l'entorn immediat, l'Escola Pública "La Farga", l'Escola concertada "Pompeu Fabra", l'Escola Bressol municipal "El Lledoner", l'ABS o el mateix Ajuntament.

El CASC gestiona el Centre de dia "Les Bernardes” de Salt des de l´1 de març de 2009 mitjançant un conveni de gestió amb l’ICASS (Institut Català d’Assistència i Serveis Socials), titular del servei.  

Es tracta d´un servei diürn i d’assistència a les activitats de la vida diària de les persones grans en situació de  dependència del municipi de Salt.

 


Missió

Millorar l'autonomia i la qualitat de vida de les persones grans del municipi de Salt.

 

Objectius

Garantir l’atenció integral de les persones grans usuàries del centre.

 • Mantenir i millorar el benestar dels usuaris/es en diferents àmbits: físic, cognitiu, social i emocional, i determinats aspectes funcionals.
 • Millorar l’autoestima de la persona gran. Fer-la sentir capaç i independent respecte als seus cuidadors.
 • Oferir assessorament a  les famílies en les tasques d´atenció als/les usuaris/es.

 

Principals Característiques

Capacitats estructurals: l´equipament té una capacitat de 30 places.

Horaris d´obertura: de 8.00 a 20.00 hores, de dilluns a divendres.

  

El centre, a més, té molta relació amb la xarxa territorial. Per exemple té representació en el Consell Municipal de la Gent Gran de Salt i realitza col·laboracions professionals al Centre de Recursos de la Gent Gran del mateix municipi.

  

Blog

 

Serveis

 

A més de centre de dia, l'equipament ofereix altres serveis:

Fisioteràpia

Podologia

Bugaderia

Càtering

Sala polivalent per a la realització de diferents activitats ocupacionals i lúdiques.

 .....................................

Al centre de dia es cobreixen les necessitats de les diferents dimensions o àrees de la persona, permetent així que les famílies puguin atendre paral·lelament les seves obligacions laborals, parentals o d'altra índole.

En tractar-se d'un centre d'acolliment diürn es dóna el fet que hi ha un retorn diari de la persona gran al domicili familiar, per tant és un recurs que afavoreix que la persona no es desarreli del seu entorn i continuï relacionant-se amb la seva família i l'entorn del seu barri, amb el que se sent vinculat.

En la nostra filosofia de treball, l'objectiu més important va dirigit a assolir que la persona gran que atenem mantingui i millori, sempre que es pugui, la seva autonomia i qualitat de vida.

Aquest èxit tindrà com a resultat immediat el benestar de la persona gran, la millora o manteniment en els seus aspectes d'higiene, alimentació, funcionals, cognitius, socials o emocionals, entre d'altres.

Per assolir això, família i centre han de complementar-se i coordinar-se en la tasca de l'atenció a la persona, i en conseqüència el centre implica la família, i també l'ajuda, l'orienta, la forma i la guia en tot el que necessiti. S'acompanya, doncs, a la família en tot el procés.

 

 

 

Tu decideixes

 

Vull fer ganxet, vull dibuixar, vull fer mots encreuats, vull sortir a passejar, vull llegir el diari, vull fer gimnàs, vull ...

 

Al Servei de Tallers Terapèutics de Torrelavit potenciem l’autonomia de la nostra gent gran, a través del programa “Tu decideixes com vols envellir”.

“Jo vull” és la base del programa “Tu decideixes com vols envellir”, un programa que estem implantant als centres de gent gran que gestionem i que es basa en un model d’atenció específic per a la gent gran que es desenvolupa a partir de les preferències personals de cada persona. Un programa que prioritza la gestió de l’autonomia per sobre de la dependència i que neix amb la voluntat d’evitar la fractura institucional que suposa haver d’anar a viure o assistir a un centre residencial o assistencial.

 

 

 

 Professionals

Recursos Humans: el centre disposa de diferents  professionals,

 • Directora
 • Psicòloga
 • Infermera
 • Treballadora Social
 • Fisioterapeuta
 • Educadora Social
 • Terapeuta Ocupacional
 • Gerocultors/es

 

 

 

 Localització

 

 Adreça :

Carrer Sant Dionís, 42.  17190 Salt 

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Telf. 972.425.267

 

 
Mostra un mapa més gran

 

 

 

 

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús