diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

Camallera (Alt Empordà)

Centre de serveis d'àmbit rural per a gent gran

 

El Centre

 

Camallera-Usuaris 07 2013

 

 

Jo no volia venir al centre i ara, em sento com a casa

 

El centre de serveis de Camallera va obrir les seves portes el dia 16 de maig de 2011. Al inici vam començar amb pocs usuaris i poc a poc el centre ha anat creixent.

 

L’objectiu de la gent que treballem al centre és afavorir l’autonomia de totes les persones que venen al centre. Un lloc on les persones grans poden decidir com volen viure i com volen ser tractats. On cadascú decideix que vol fer.

 

Aquí teniu un petit recull del que pensen els nostres usuaris del servei d’estada:

 

  • “Aquí estem molt bé, podem triar entre moltes activitats i fem allò que més ens agrada.”

 

  • “Yo no queria ir a ningun centro, pensaba que la gente mayor en esos sitios estaba mal y ahora me siento como en casa.”

 

  • “Vosaltres sou com les meves filles, sou part de la meva família.”

 

El centre és un espai  on ens divertim, gaudim de la companyia dels altres, on compartim activitats, tant dins com fora del centre amb la comunitat, i amb l'entorn més proper.

 

Un espai on també acompanyem a les famílies en aquesta etapa, els recolzem, ajudem a millorar la qualitat de vida dels seus familiars.

 

Un espai obert a totes aquelles persones del territori a partir de 65 anys, on oferim diversos serveis adreçats cap a ells per potenciar l’exercici físic amb el taller de gimnàs i l’activitat mental amb el taller de memòria.

 

I amb tot això l’únic que busquem és acompanyar a totes les persones ateses i fer que el centre sigui com la seva llar.

 

DSCF2473  02072012202 Quimeta 2 camallera 107

 

 

 

Els municipis de Saus, Camallera i Llampaies

 

El poble de Saus ha donat nom al municipi empordanès que inclou també les poblacions de Camallera i Llampaies.

 

Saus era, antigament, el nucli més important de la rodalia. El nucli poblat de Saus és arran de l’antic camí que anava de Girona a Castelló d’Empúries passant per Cervià, Camallera, Saus i St. Mori. Moltes cases han estat arreglades en els darrers anys i d’altres s’estan millorant actualment.

D’ entre els habitants del poble hi ha alguns artistes de nom, com per exemple, i des de fa molts anys, la família Palmero. També la pintora Montserrat Llonch va estar molt arrelada al poble.

 

Camallera és el poble més gran i capital del terme de Saus, Camallera . Aquí hi trobem l’ajuntament, així com tots els serveis municipals.

 

La població es trobava a poca distància de la riba de ponent de l’estany de Camallera i a la vora del camí reial de Girona a Castelló i Roses. El nucli antic és emplaçat en un terreny lleugerament elevat sobre la conca de l’esmenta’t estany convertit avui en dia en camp de conreu.

 

El nucli antic del poble es troba situat a la part més alta i és força reduït. S’hi destaca, vora l’església, quatre grans cases pairals -can Ferrer Pagès, can Feliu, can Ferrer Fàbrega i can Geli, que pràcticament, es reparteixen la propietat de la majoria de les terres del terme parroquial.

 

No és fins a la fi del segle XVIII que es construïren, a migdia, les cases del carrer nou, i a llevant sorgí el Raval amb el carrer d’aquest nom i els del Mig i la Talaia ( Nom que dóna pensar que existia una torre de guita de la que segurament no es conserva res.)

 

El poblet de Llampaies es troba en el sector oriental del municipi, dos km a ponent de Camallera. El paisatge presenta terrenys amb suaus ondulacions, camps de conreu i petits boscos de pins. El poble en sí no presenta cap nucli urbà gaire compacte sinó que està format per veïnats de masies escampades.

 

Olga Soler Cors

Directora del centre de serveis per la gent gran de Camallera.

 

 

 

  

 

 

 

Blog

 

Serveis

 

Servei d'estada de 8 i 4 hores  (amb opció de 2 hores addicionals)

 

Servei de Tallers (per persones majors de 65 anys i per cuidadors/es no professionals) 


Servei de transport adaptat (de la llar de l'usuari al centre de serveis) (segons demanda)

 

Servei de menjador (dinar i/o berenar)


Serveis ambulatoris (prèvia sol·licitud i dins l'horari d'atenció al centre)


Servei de fisioteràpia

 

Servei de podologia 

 

Capacitat estructural: 20 places.

 

Horari d´obertura: de 9.00 a 19.00 hores. De dilluns a divendres.

 

 

 

 

Localització

 

Adreça:

Prolongació Carrer Nou, s/n. 17465 Camallera

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Tel. 972.794.590 


Mostra un mapa més gran

 

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús