diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

Fogars de la Selva (La Selva)

Centre de serveis d'àmbit rural per a gent gran

  

El centre

Un espai on el dia a dia ha generat uns forts vincles que permeten realitzar un acompanyament proper i un suport a la quotidianitat.

 2013-01-09 16.45.29

El centre de serveis de Fogars de la Selva va obrir les seves portes a l'octubre del 2010. Varem iniciar el servei d'estada amb 7 persones i a poc a poc, s'han anat incorporant més persones fins a formar una pinya de 23 usuaris, sense oblidar a l'equip de professionals.

La vivència del dia a dia és conseqüència d'haver generat uns vincles forts que permeten que realitzem un acompanyament proper i un suport en la seva quotidianitat, tenint presents els nostres objectius :

 

Oferir un espai estimulador, amb un programa d'activitats integral.

 

Generar la possibilitat de que la persona gran pugui continuar vivint a casa seva si així ho desitja, malgrat la pèrdua d'autonomia i seguir mantenint una bona qualitat de vida, assistint al centre durant el dia.

 

El nostre centre, de dimensions considerables, està distribuït en dues grans sales, la sala d'activitats o de treball i el menjador, ben il·luminades amb llum natural, que tots valorem moltíssim. També hi ha un llarg passadís on s'hi reparteixen diferents estances:  el despatx, la infermeria, la dutxa, els lavabos i finalment en una àrea més reservada, la cuina i el magatzem.

 

També disposem d'una part exterior, dividida en un extens pati amb moreres i la zona del porxo en la qual els dies de bonança s'arriben a realitzar llargues passejades amunt i avall. Tant és així que a la primavera del 2013 el varem omplir de plantes i des de llavors l'anomenem La rambla de les flors de Fogars.

 

 

P2260027 Als inicis, miràvem les grans sales i arreu ho trobàvem buit i immens. Aleshores, entre tots varem proposar decorar  el menjador  com si fos el d'una masia de la seva època, amb objectes que els recordessin com molts d'ells tenien aquest espai a casa seva. Entre tots varem portar porrons, càntirs, una lletera,...,.i fins i tot tenim una màquina de cosir antiga. D'aquesta manera es genera una sensació més propera a la seva idea de llar.

Però el centre el formem moltes persones i no podem descuidar-nos dels familiars i de les persones que fan ús del servei de tallers; tant el taller de memòria com el d'activitat física. Tots ells ens ajuden a fer més gran el nostre projecte.

 

 

 

El municipi de FOGARS DE LA SELVA

 

El municipi de Fogars de la Selva -anteriorment, Fogars de Tordera- està situat a l'extrem meridional de la comarca de la Selva i limita al sud  amb el Maresme, comarca a la qual va pertànyer fins a la divisió territorial de Catalunya de l'any 1936. Té la peculiaritat de pertànyer a una província diferent (Barcelona) que la resta de municipis de la seva comarca.

 

L'estudi etimològic del terme "Fogars" determina que és originari de les falgueres i atribueix l'actual topònim Fogars al falguerar, molt espès i extens, que antigament havia poblat el seu territori. La falguera encara avui és una planta molt corrent a les terres de Fogars. A la part més plana, al nord i a l'est, s'hi conreen cereals, vinyes, hortes i pollancres. Antigament s'hi explotaven algunes mines de coure i plom, actualment abandonades.

 

L'entorn de Fogars es caracteritza per una zona geològica de tipus volcànic.

 

Pràcticament mancat de nucli urbà, el poblament és dispers, bona part del qual es troba en les diferents urbanitzacions   i amb diverses cases de pagès situades a l'entorn de les dues parròquies que conformen el municipi: Sant Cebrià de Fogars a llevant i Sant Andreu de Ramió a Ponent.

 

 

Lídia Molist

Directora del Centre de Serveis de Fogars de la Selva

 

Blog

 

Serveis

 

Servei d'estada de 8 i 4 hores  (amb opció de 2 hores addicionals)

 

FogarsFogars 2013-02-28 12.10.22

Fogars P2260018Fogars P2270042

Servei de Tallers (per persones majors de 65 anys i per cuidadors no professionals)

 

Servei de transport adaptat (de la llar de l'usuari al centre de serveis)

 

Servei de menjador (dinar i/o berenar)

 

Serveis ambulatoris (prèvia sol·licitud i dins l'horari d'atenció al centre)

 

Servei de bugaderia

 

Servei de fisioteràpia (segons demanda)

 

Servei de podologia (cada dos mesos)

Servei de perruqueria (dos dimecres al mes)

  •  

Imatges

 

Festa de Primavera - 21 de juny de 2013

 

 

 

Localització

 

Adreça:

Plaça Serra de Marina, s/n. 08495 Fogars de la Selva.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Tel. 937.644.367 


Mostra un mapa més gran

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús