diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

Portbou. Alt Empordà

Centre de serveis d'àmbit rural per a gent gran, "El Balcó"

 

El centre

 

Portbou-Estiu GrupPortbou-Hivern Grup

 

 En el centre de Portbou som ja, una petita gran família.

 

El centre de serveis de Portbou va obrir les seves portes l' 1 de juliol de l'any 2010 amb l'objectiu de cobrir una necessitat palesa des de feia temps, donar servei a tota la gent gran del municipi, caracteritzat per una elevada població de gent gran.  

 

Situat a la tercera planta de l'edifici de l'Ajuntament i amb una capacitat per a 20 persones, el centre de serveis va començar l'activitat amb 12 persones usuàries, que varen anar augmentant de mica en mica fins a arribar a les 19 persones a finals d'aquell mateix any.

 

D'aleshores ençà, sempre s'ha mantingut una immillorable afluència de gent gran en tots els serveis que s'ofereixen, fet que constata la necessitat del servei a la població.
 

L'equipament funciona com a centre de dia, amb possibilitat d'escollir entre un servei d'estada de 8 hores o de 4 hores, i ofereix altres serveis de caràcter ambulatori com el servei de fisioterapeuta o podologia. Aquests també es complementen amb tallers de gimnàs i d'estimulació cognitiva per a persones grans que no utilitzen el servei d'estada, i amb tallers adreçats a persones cuidadores no professionals.  

 

El centre és petit i acollidor. Consta d'una planta distribuïda en dues sales polivalents, una sala d'acollida i recepció, un gran balcó amb vistes al Mar Mediterràni on gaudim en moltes ocasions de bons berenars a la fresca, dos lavabos pels usuaris i un pels professionals, una cuina i una bugaderia.

 

D'ençà la seva obertura, el centre ha anat prenent vida i essència. Tots i cadacun dels que en formem part hem anat aportant el nostre granet de sorra amb les activitats del dia a dia, les festes tradicionals i els aniversaris que celebrem, les sortides, ...   Hem gaudit i gaudim de molts bons moments, compartint activitats i experiències, coneixent la nostra història de vida, cantant, rient, explicant anècdotes, ...  Ens enriquim els uns amb els altres i així anem formant la nostra petita gran família.

 

   

 

Capacitat estructural : 20  places.

Horari d´obertura: de 9.00 a 19.00 hores. De dilluns a divendres.

 

2ON ANIVERSARI 122ON ANIVERSARI 19

 

 

 hort urbá estimulacio cognitiva 2

 

 

El municipi de Portbou

 

Portbou és un municipi costener de l'Alt Empordà situat a l'exterm nord-oriental de la comarca. Fronterer amb la comarca francesa del Vallespir i frontera hispanofrancesa després del Tractat dels Pirineus l'any 1659, Portbou era originàriament una cala que pertanyia al municipi de Sant Quirze de Colera.   

 

El seu nucli urbà s'ubica a la part central del municipi, concretament a la cala de Portbou i deu, en part, el seu desenvolupament i engrandiment a la creació de l'estació internacional de trens i l'obertura de la línia férrea l'any 1872.

 

El terreny situat a la part costenera de la serra de l'Albera i de cara al golf de Lleó, és força accidentat i hi bufen forts vents de tramuntana. Molt sovint, la població és batuda amb una extraordinària violència per la tramuntada i en algunes ocasions, el vent ha arribat a tombar vagons de tren.

 

De fet, sovint Portbou és recordat per la velocitat del vent que hi bufa. Una velocitat reflectida en les dades que dóna el servei de meteorologia instal·lat al Puig de l'Ocell.

 


Pilar Ros Gómez

Director del centre de serveis de Portbou 

 

 

Blog

 

Serveis

 

 

Servei d'estada de 8 i 4 hores  (amb opció de 2 hores addicionals)

 

Servei de Tallers (per persones majors de 65 anys i per cuidadors/es no professionals)

 

Servei de transport adaptat (de la llar de l'usuari al centre de serveis)

 

Servei de menjador (dinar i/o berenar)

 

Serveis ambulatoris (prèvia sol·licitud i dins l'horari d'atenció al centre)

 

Servei de bugaderia

 

Servei de fisioteràpia (1 dia a la setmana

 

Servei de podologia (cada 15 dies)

 

Servei de perruqueria

 

 

  

Localització

 

Adreça: 

Passeig de la Sardana, 11. 3a planta. 17497 Portbou.  

Email: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Tel. 972.390.504

 
Mostra un mapa més gran

 

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús