diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

Riudellots de la Selva (La Selva)

Centre de serveis d'àmbit rural per a gent gran

 

El centre

 

PICT2974

 

 

 

Com molts sabeu; bé perque hi treballem, bé perque hi venim a passar el dia; bé perquè tenim un familiar o un amic que hi assisteix; bé perquè hi treballem; un centre de serveis és un espai en el qual podem fer-hi estades de 8 o 4 hores, i fer ús dels serveis externs i tallers que ofereix. També és un lloc d'assesorament i referència tant pels familiars de les persones grans com per a la població en general.

 

Però per a nosaltres; les persones que formem part del dia a dia del centre, també és:

- un lloc on hi anem i gaudim del temps que hi passem, participant en activitats significatives i escollides voluntàriament;

- un lloc on la pròpia identitat de cada persona es fa sentir;

- un lloc on podem fer conviure les semblances i les diferències i,

- un lloc on ens sentim segurs, lliures de poder ser i lliures de poder escollir.

 

El Centre de Serveis de Riudellots de la Selva va obrir les portes a la població el dia 14 de març del 2011, i la Carme Amer, la directora del centre, ens transmet les seves vivències i impresions des de llavors:

 

"Al llarg d'aquest temps, a més de crèixer, també ens hem anat consolidant;  ens sentim orgullosos de l'evolució que estem fet i ens plantegem reptes pel futur, de manera continuada.

 

Encara recordem el primer dia com si fos ahir, fou un dia especial; ja que tot estava per estrenar. Era la primera vegada que ens sentàvem a les cadires, la primera vegada que feiem ús de les taules, de les aixetes, dels plats, els gots i els cuberts. Varem moure els mobles de lloc per tal de sentir-nos còmodes i per tal de fer-nos l'espai nostre, el qual hem anat decorant, emplenant i ocupant, creant un ambient confortable, agradable i tranquil.

 

Tenim un gimnàs, gran i lluminós amb unes vistes al camp que t'invaeixen; una sala d'infermeria, podologia i fisioteràpia sempre neta i ben endreçada; una sala de reunions per fer-hi els tallers o emplenar-la de papers; un despatx amb vistes al carrer i una bugaderia, una cuina i tres banys adaptats, un d'ells amb dutxa.

 

Però el que més ens agrada és l'entrada amb plantes que donen la benvinguda; una petita biblioteca que convida a la lectura i una sala polivalent, ben decorada i plena de material i de la vida que li donen les persones grans que l'utilitzen.

 

El nostre centre de serveis té una capacitat per a 20 places.  Iniciàrem el centre amb 9 usuaris, amb menys d'un mes ja erem 11 i des del novembre del 2011, les 20 places estàn ocupades, gràcies en part al servei de transport adaptat que s'ofereix i que facilita l'assistència al centre de serveis de moltes persones.

 

 

El municipi de RIUDELLOTS DE LA SELVA

 

Riudellots de la Selva és troba situat a la conca mitjana del riu Onyar i al sector nord de la Comarca de la Selva. Limita a l'oest amb Vilobí d'Onyar, al sud amb Caldes de Malavella, a l'est amb Campllong i Sant Andreu Salou i al nord amb Aiguaviva i Fornells de la Selva.

 

Riudellots surt esmentat per primera vegada en una acta de donació datada el 24 de novembre del 882. L'evolució d'aquesta població ha estat ascendent, amb uns 310 habitants al 1365-1370, amb 870 habitants a principis del segle XX,
i  des del 1960 el creixement ha estat espectacular aribant al 2003 a 1900 habitants. Actualment té 2042 habitants; dels quals unes 325 persones són majors de 65 anys.

 

Una curiositat del municipi, situat al bell mig de dues rieres, és que va ser canviat d'empleçament a l'any 1430 degut a les innundacions freqüents que patien. El problema però no fou resolt fins a l'any 1975 quan es varen construir els ponts sobre dues rieres, el Cric i el Riudevilla, que juntament amb algunes obres de drenatge i un pont al riu Onyar varen resoldre el problema. 

 

El nom de Riudellots de la Selva és la forma aglutinada de riu de llots que fa referència a les aigües fangoses i enllotades. No és fins al segle XIII que es troba documentat el topònim complet de Rivolutorum de Silva en llatí o Ridellots de la Selva en català antic.

 

El nom del centre, EL LLIRI BLAU

 

La fe, la saviesa i el valor són els tres adjectius que ens defineixen. Són els tres adjectius que corresponen als tres pètals interiors del Lliri Blau. Una herba perenne que creixia, abans amb més freqüència i que ara s'ha tornat tímida, en els marges dels camps. Una flor de color blau intens de fulles llargues i verdes, que creix salvatgement i enamora a qui la té.

 

Aquest és el nostre símbol i amb ell ens hi sentim identificats.

 

PICT2395

 

Carme Amer

Directora del Centre de Serveis de Riudellots de la Selva

  

Blog

 

Serveis

 

 

Capacitat estructural: 20 places.

Horari d´obertura: de 9.00 a 19.00 hores. De dilluns a divendres.

  

 

Servei d'estada de 8 i 4 hores  (amb opció de 2 hores addicionals)

 

Riudellots PICT2377Riudellots - PICT2171

 

 

Servei de Tallers (per persones majors de 65 anys i per cuidadors/es no professionals)

 

Servei de transport adaptat (de la llar de l'usuari al centre de serveis)

 

Servei de menjador (dinar i/o berenar)

 

Serveis ambulatoris (prèvia sol·licitud i dins l'horari d'atenció al centre)

 

Servei de bugaderia

 

Servei de fisioteràpia (2 dies a la setmana)

 

Servei de podologia (1 dia al mes)

 

 

 

 

 

 

Imatges

 

 

Localització

 

Adreça:

Avinguda Girona, 50. 17457 Riudellots de la Selva 

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Tel. 972.011.635


Mostra un mapa més gran

 

 

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús