diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

Residència i Centre de Serveis Sant Pere de Torelló

El centre

 

EXCURSIôBONA FESTA MAJORJARDì 01

 

Sumar gestiona des de l'1 de febrer de 2014 la residencia i el centre de serveis per a gent gran del municipi de Sant Pere de Torelló, un municipi de la comarca d'Osona amb 2.500 habitants dels quals, el 20% supera l'edat dels 65 anys.

 

Gestionats fins a la data per l'ajuntament, el centre de serveis està en funcionament des del setembre del 2008 i el centre residencial, des de l'octubre de 2013.  Els dos serveis, titularitat de l'ajuntament, es complementen amb una oferta de pisos socials municipals que el consistori va inaugurar l'any 2010 per a les persones grans del poble.

 

A través de la Fundació Les Alades, una fundació que treballa per a la prestació de serveis a la gent gran i a les persones que presenten una manca d'autonomia personal, física i/o psíquica al municipi i que té com a principal objectiu prioritzar l'atenció de les persones grans del poble, s'ofereixen els tres recursos (residencia, centre de serveis i pisos socials), que cobreixen les diferents necessitats de la gent gran en funció dels graus de dependència que presenten.  

 

Des dels Pisos socials, passant pel Centre de serveis i fins a la Residència s'ofereixen  serveis d'atenció a les persones grans majors de 65 anys, de més a menys autonomia. Tots, ubicats en un mateix recinte i compartint un pati exterior comú, en un entorn que facilita la millora de la qualitat de vida de les persones grans i els seus cuidadors, i que pretén mantenir, estimular i millorar les seves capacitats el màxim del temps possible en un entorn proper.

  

A CENTREJARDI 02JARDì 

 

El centre de serveis disposa de diferents serveis on s'hi acullen les persones de la residència i també els llogaters dels pisos socials. Aquests serveis són transport, menjador, podologia, fisioteràpia i bugaderia, entre d'altres. Té una capacitat actual de 30 places i durant el servei d'acolliment diürn, s'intervé sobre diferents àrees, l'àrea funcional motora, l'àrea cognitiva emocional i l'àrea psicosocial i de participació comunitària, a través d'activitats programades com programes d'estimulació cognitiva, treballs manuals, psicomotricitat, acolliment i convivència, treball d'hàbits d'autonomia, activitats lúdiques i socialitzadores o atenció familiar, entre d'altres.

 

També es realitzen moltes activitats relacionades amb potenciar les relacions intergeneracionals, donat que els recursos es troben ubicats davant del CEIP del municipi. S'aprofiten gairebé totes les festivitats, com Sant Jordi, Nadal, Setmana Santa, ... per programar activitats conjuntes amb els més joves del poble.

 

festa de la msica amb lescolaFOTOS GIMNÇS 05FOTOS GIMNÇS 06

 

 

VISITA REIS DE LORIENT 

 

La residencia assistida té una capacitat per a 13 persones i té una funció substitutòria a la llar, atenent a les persones grans de forma integral a les activitats de la vida diària per garantir una bona qualitat de vida.

Al centre s'afavoreix el màxim el grau d'autonomia personal i social de la persona i s'hi treballen les àrees assistencial, d'integració, suport personal, familiar i social, a través dels serveis següents que s'ofereixen:

 

- acolliment i convivència,

- manutenció

- atenció personal en les activitats de la vida diària

- higiene personal

- readaptació funcional i social

- recuperació del hàbits d'autonomia

- tallers estimulació cognitiva

- psicomotricitat

- tallers de manualitats

- dinamització sociocultural

- activitats de lleure

- suport personal, social i familiar

- fisioteràpia

- seguiment i prevenció de les alteracions de la salut

- Braçalet identificatiu amb alarma

- Hemeroteca

- Perruqueria

- Podologia

 

Els pisos socials per a gent gran són especialment pensats en el seu disseny per a persones de 65 o més anys. Són 20 habitatges destinats a gent que no tenen vivenda en propietat i que realitzen les activitats del dia a dia per sí mateixes.

 

 PLANTEM LHORT 2 CAP ANY 02MERCAT

 

Serveis

 

Entre els diferents serveis que ofereix la residencia i centre de serveis als seus usuaris/es destaquen els següents:

 

Centre de serveis (30 places)

 

- transport

- menjador

- podologia

- fisioteràpia

- bugaderia, ... 

- activitats d'estimulació cognitiva, treballs manuals, psicomotricitat, d'hàbits d'autonomia, activitats lúdiques i socialitzadores o d'atenció familiar, entre d'altres.

 

Servei de transport de persones : Diari. Cada dia al matí i a la tarda, entre el domicili de l'usuari i el centre. 

Servei de menjador: El servei de menjador s'ofereix diàriament de 1 a 3 de la tarda. El centre disposa d'un programa d'atenció nutricional adequat per cobrir les necessitats de totes les persones usuàries.

Servei de podologia:  S'ofereix un cop al mes.

Servei de fisioteràpia: S'ofereix cada quinze dies.

Servei de bugaderia: És un servei que s'ofereix quinzenalment.

 

CENTRE 198CUINACUINA 04

 

   

Residència  (13 places)

 

- acolliment i convivència,

- manutenció

- atenció personal en les activitats de la vida diària

- higiene personal

- readaptació funcional i social

- recuperació del hàbits d'autonomia

- tallers estimulació cognitiva

- psicomotricitat

- tallers de manualitats

- dinamització sociocultural

- activitats de lleure

- suport personal, social i familiar

- fisioteràpia

- seguiment i prevenció de les alteracions de la salut

- Braçalet identificatiu amb alarma

- Hemeroteca

- Perruqueria

- Podologia

 

 

A la residència el perfil de persona que pot accedir al servei és el d'una persona gran que no té un grau d'autonomia suficient per realitzar les activitats de la vida diària, que necessita atenció i supervisió constants i que les seves circumstàncies socio-familiars requereixin la substitució de la llar.

 

Les prestacions del servei de residència assistida són les següents:

 

Àrea assistencial:  actuacions per a la realització de les activitats de la vida diària, l'atenció personal, la higiene individual, i les actuacions adreçades a la prevenció i la contenció del deteriorament físic i psíquic o social que afavoreixin el màxim grau d'autonomia i d'integració social, d'acord amb les necessitats de les persones usuàries.

 

Àrea d'integració i suport personal, familiar i social:  actuacions adreçades al suport personal, familiar i social, i a fomentar la interrelació amb familiars i amistats.

 

Àrea de serveis generals: neteja i bugaderia de l'aixovar del centre, allotjament, manutenció, bugaderia i repàs de la roba personal de les persones usuàries.

 

ECTOMANUALITATSSANT JORDITERTULIA

   

 

Pisos Socials (20 habitatges)

 

Els habitatges per a gent gran són un servei d'acolliment alternatiu per a persones grans autònomes, les circumstàncies sociofamiliars de les quals no els permeten romandre a la pròpia llar. Es tracta d'un conjunt d'habitatges sense barreres arquitectòniques que tenen com a principal objectiu oferir a les persones grans del poble un habitatge adaptat, segur, confortable i integrat en la comunitat, que compti amb el suport necessari, per tal de facilitar-los el manteniment dels nivells d'autonomia personal el màxim temps possible.

 

Aquests habitatges, en règim d'ús i habitació (dret d'utilitzar l'habitatge al llarg de tota la vida pagant un cànon establert i unes quotes complementàries pel manteniment i serveis), tenen una superfície d'uns 40 m² i estan destinats a persones més grans de 65 anys que porten una vida autònoma, que no tinguin en propietat cap habitatge i amb pocs ingressos.  Les persones grans que hi viuen, comparteixen el pati amb les persones del Centre de serveis i de la Residència i poden fer servir els serveis que ofereix el centre de serveis : menjador, fisioteràpia, podologia i el servei de bugaderia.

 

 

Professionals

 

El personal adscrit al centre de serveis i a la residència és el següent: 

 

Una directora

Dues tècniques de cures d'auxiliar d'infermeria

Nou auxiliars de geriatria

Una infermera

Un fisioterapeuta

Una podòloga

 

 

Localització

Adreça :

 

C/ Josep Badrena, nº 10, 1a

08572 St. Pere de Torelló

 

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Telf. 938.509.932

 


Mostra un mapa més gran

 

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús