diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

JORNADES

10X10' CÀPSULES D'INNOVACIÓ SOCIAL
MIRADES : VISIBILITZANT LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
SROI : IMPACTE I SROI ALS SERVEIS SOCIALS
TU DECIDEIXES COM VOLS ENVELLIR
ALTRES
 

10x10' Càpsules

4a Jornada 10x10' Càpsules d'Innovació Social - CosmoCaixa Barcelona - 18.03.2016

banner JORNADES10x10 2016-01 

 

Descarrega't aquí el Programa de la IV Jornada 10x10' Càpsules d'Innovació Social

 

La Jornada

 

Què és la Jornada 10x10' Càpsules d'Innovació Social ? 

 

Un espai que impulsa la reflexió per repensar i millorar els serveis socials.

Una aportació de coneixement innovador, tècnic i de gestió.

Un punt de trobada de professionals dels serveis socials.

Un lloc on obtenir idees i noves eines per fer front a la nova realitat social.

Una oportunitat per difondre nous projectes d’innovació social.

  

L'objectiu de la mateixa és el de donar a conèixer noves idees i nous reptes, així com noves tèndencies dels serveis socials de casa nostra, a més d'esdevenir un punt intercanvi de coneixement innovador, entre les entitats del sector públic i del tercer sector, i una font d'inspiració i motivació per a les persones que composen les entitats socials de Catalunya.

 

 De manera, breu, àgil i atractiva, es presenten 10 nous projectes d'interès dins l'àmbit dels serveis socials desenvolupats a Catalunya en els darrers mesos amb tres grans objectius:

 

 

La jornada va dirigida a responsables polítics i tècnics dels serveis socials, als professionals del món local i de les entitats del tercer sector,a estudiants universitaris, i a totes aquelles persones que hi puguin estar interessades.

 

 

La Jornada 2016: 10 noves càpsules d’innovació en els serveis socials

                                                                                                                                                     

Per 4rt any consecutiu SUMAR torna a promoure la Jornada 10x10’ Càpsules d’Innovació Social. 

Una jornada que, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, la Diputació de Girona i l'Obra Social "la Caixa", dóna visibilitat a diferents projectes d’innovació en l’àmbit dels serveis socials. Noves iniciatives i experiències que entitats del tercer sector i organismes públics del nostre país han ideat per fer front i donar resposta a les demandes socials, presents i futures, en què es van trobant.    

 

Any rere any, diferents entitats i organismes comparteixen amb nosaltres aquest espai matinal per presentar les seves experiències. Enguany ens acompanyarà

 

.el Grup Sant Pere Claver, amb un projecte per a persones amb discapacitat intel·lectual, el “Centre de capacitació My Life Barcelona”. 

 

.l'entitat de voluntariat social universitari que lluita contra les desigualtats, AFEV, amb la iniciativa de mentoria social i educativa per a infants i joves, “en Tandem”.

 

.l'Associació ADAMA, que ens explicarà “Senderus”, un projecte que ofereix nous camins per a la reinserció laboral de persones en exclusió social” que compte amb el suport del Ministerio de Sanidad y Servicios Sociales i la Diputació de Barcelona. 

 

. Intress, amb un servei d’ atenció post-penitenciaria amb un acompanyament professionalitzat per la prevenció a la reincidència. Un servei per recuperar en llibertat una projecte de rehabilitació.

 

. L'empresa social Urban Time de la Fundació Germina de Santa Coloma de Gramenet. 

 

 .L’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb la Fundació Apip-Acam que dóna suport a les persones i famílies en situacions de necessitat i la Universitat Politècnica de Catalunya, amb el projecte “CASBA o Casc antic sense barreres”, un estudi sobre l'estat de l'accessibilitat a la via pública i els locals del Barri Antic de Barcelona que planteja reformes econòmiques, tècnicament senzilles i a mida per a cada comerç, equipament i espai públic.

 

.L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que presentarà l’Economat de Vilanova i la Geltrú, un servei que va més enllà de la distribució d’aliments. Es tracta d'un servei de tota la ciutat, que a més de la distribució d’aliments gestionada sota la modalitat d’un supermercat, incorpora com a valor afegit ser un espai amb un clar component preventiu, inclusiu, generador d’aprenentatge, de xarxa i de vincles. 

 

.La Diputació de Barcelona ens acompanya un any més amb un nou projecte, les “Taules de coordinació per a l’atenció de necessitats bàsiques”, xarxes d’agents socials d’un territori que treballen l’atenció a les necessitats bàsiques. 

 

.I finalment SUMAR també presentarem un projecte que s'ha iniciat al SARV (Servei d'atenció i recuperació per a dones víctimes de violència masclista) del Tarragonès, que gestionem des de l'any 2009, titularitat de la Secretaria d'Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya: "Cuinant pel futur". 

 

Totes elles, solucions o eines de millora per a alguns dels problemes actuals i futurs de la nostra societat. Solucions creatives i innovadores, a petita o a gran escala que poden adaptar-se i ajustar-se en diferents àmbits i territoris. Nous projectes a conèixer, que pretenen ser una font d’inspiració per ajudar a resoldre els reptes socials emergents de la nostra societat.

 

Tot en una jornada matinal, gratuïta, per ajudar-te a repensar més i millors serveis socials ! 

 

Esperem poder comptar amb la teva assistència !

 

  

Càpsules 1-5

 

Càpsula 1

 

CASBA. Casc antic sense barreres 

Estudi sobre l'estat de l'accessibilitat a la via pública i els locals del Barri Antic de Barcelona. Planteja reformes econòmiques, tècnicament senzilles i a mida per a cada comerç, equipament i espai públic.

 

Organismes: Ajuntament de Barcelona - Residència Vigatans Fundació Apip Acam – Universitat Politècnica de Catalunya

Ponents: 

Clara Santamaria - IMD, Ajuntament  de Barcelona

Alicia Pérez - Residència Vigatans Fundació Apip Acam

Maria Hortènsia Álvarez - UPC

Àmbit: Promoció de l’Autonomia

 

Presentació Projecte CASBA

 

 

Càpsula 2

 

en Tàndem

Projecte de mentoria social i educativa on un/a estudiant voluntari/a universitari/a fa de referent (mentor/a) acompanyant a un infant o jove en edat escolar en situació de dificultat personal o social (mentorat).   Amb enTàndem és lluita per a la igualtat d’oportunitats i contra el fracàs escolar.

Gràcies a la relació i vincle entre voluntari/a i infant, creix la confiança i la motivació; això permet treballar les capacitats personals, l’autonomia i l’autoestima personals i motivar l’interès per a l’estudi d’aquests joves i infants.

Organisme: AFEV

Ponent: Laia Bernués, Delegada Territorial

Àmbit: Voluntariat  -  Risc d’exclusió social

Més informació a: http://barcelona.afev.org/

 

Presentació Projecte enTàndem 

 

ì   

      Càpsula 3

 

Cuinant pel futur

El projecte contempla la tasca de cuina en un servei d'acolliment i recuperació per a dones en situació de violència masclista, SARV, com un espai de formació i capacitació en cuina per a col·lectivitats. A partir d'un dossier de bones pràctiques en la cuina i una metodologia de treball les dones aconsegueixen una formació bàsica que els permet accedir a una formació teòrico-pràctica més professionalitzadora, realitzant pràctiques en empreses i facilitant la seva inserció laboral.

 

Organisme: Secretaria d’Afers Socials i Família – SUMAR

Ponent: Laia Tasies Camats, Educadora Social del SARV Tarragonès

Àmbit: Violència masclista

 

Presentació Projecte Cuinant pel Futur 

 

 

Càpsula 4

         

Centre de Capacitació My Life Barcelona

 

Centre que ofereix formació, entrenament i els serveis necessaris per acompanyar als usuaris cap a l’assoliment de major autonomia i afavorir llur inclusió social. A través de la  metodologia My Life, desenvolupada a Anglaterra amb èxit fa 6 anys, s’ofereix un aprenentatge estructurat i personalitzat als usuaris/es, persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental, per l'adquisició i la millora d'habilitats instrumentals, socials i de creixement personal.

 

Els usuaris participen en una avaluació inicial per pactar i dissenyar el seu recorregut formatiu amb els 21 mòduls de My Life, que abarquen diferents ámbits vitals. La intervenció socioeducativa compta en tot moment amb la motivació i els interessos d’un usuari protagonista i es complementa amb assessorament i treball en conjunt amb els familiars, els professionals referents i altres serveis de la comunitat, per dotar de coherència una atenció integral.

 

Organisme: Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials.

Ponent: Carles Descalzi Farreres, Gerent Grup Sant Pere Claver.

Àmbit:  Promoció de l’Autonomia de Persones amb Discapacitat Intel·lectual i/o Problemes de Salut Mental.

Més informació a : http://www.spcsocial.org/my-life.php

 

Presentació Projecte MY LIFE

 

 

Càpsula 5

 

Taules de coordinació municipal entre Administració i entitats.

Suport tècnic a l’organització i dinamització de xarxes locals formades per agents socials del territori que treballen l’atenció a les necessitats bàsiques (alimentació, allotjament, subministraments bàsics, higiene, vestit). Les Taules tenen com a objectiu optimitzar els recursos disponibles i crear, al mateix temps, les condicions necessàries per avançar en l'acció comunitària.

 

Organisme: Diputació de Barcelona amb el suport de consultores especialitzades en treball en xarxa i el lideratge dels ajuntaments on es desenvolupen les Taules.

Ponent: Anna Jardí i Ramos, tècnica del Servei d’Acció Social de la Diputació de Barcelona.

Àmbit: Inclusió Social

Més informació a: http://www.diba.cat/web/benestar/alimentacio

 

Presentació Projecte Taules Coordinació Municipal 

 

 

 

 

Càpsules 6-10

 

 

Càpsula 6

 

SENDERUS Nous Camins per a la Reinserció Laboral de persones en exclusió social

Projecte de recolzament a la inserció laboral de persones en exclusió social a través del seu apoderament (autoconfiança + autonomia + responsabilitat), la seva transformació personal i el desenvolupament de valors, actituds i competències. Es caracteritza per utilitzar metodologia formativa per treballar aspectes com l’autoconeixement, les creences limitants, els axiomes bàsics del desenvolupament com a persona i la gestió d’emocions (pors, vergonya, culpabilitat,...). SENDERUS promou l’ inserció al mercat laboral no protegit, fomenta les auto-candidatures (on es troben el 70% de les actuals ofertes de feina), i acompanya a les persones en tots els Processos Vitals (Processos personals acompanyats amb Tutors, processos emocionals amb Coachers i Terapeutes, Processos professionals amb Mentors del món empresarial).

 

Organisme:  ADAMA, amb el suport del Ministerio de Sanidad y Servicios Sociales i la Diputació de Barcelona. La coordinació amb els Ajuntaments de Barcelona, Badalona i Sant Adrià del Besòs i 6 entitats socials de la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar.

Ponent: Maria Cruz Andreu Vicente, Fundadora i Directora de ADAMA.

Àmbit:  Inserció laboral de persones en exclusió i vulnerabilitat social.

Més informació a : www.adama.org.es

 

Presentació Projecte Senderus

 

 

Càpsula 7

 

Projecte Envelliment Actiu: cap a la integració de la història clínica i social. Experiència pilot d’atenció integrada a les persones grans al domicili.

Projecte per garantir l'accessibilitat, les intervencions integrals i la continuïtat de les atencions sanitàries,  socials i comunitàries a persones grans, per a que visquin el màxim temps i amb les millors condicions al seu domicili. Les accions clau del projecte són: sistema d’informació compartit (història clínica i social), llenguatge i instruments d’avaluació i assignació de serveis compartits, disseny de circuïts d’atenció integral. El projecte es treballa amb la participació de professionals d’atenció directe de l’àmbit social i sanitari. Es portarà a terme de forma pilot als barris de Besòs i Nova Esquerra de l’Eixample.

 

Organismes impulsors

1.Ajuntament de Barcelona

Institut Municipal de Serveis Socials

Direcció de Salut

2.Consorci Sanitari de Barcelona

Altres organismes implicats

Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona

Departament de Salut - TicSalut

Pla Interterdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària de la Generalitat de Catalunya

Ponent: Marta Fabà i Ortega. Responsable de Desenvolupament Tècnic i Organitzatiu. Institut Municipal de Serveis Socials. Ajuntament de Barcelona

Àmbit : Atenció integrada social i sanitària

 

Presentació Projecte Envelliment Actiu

 

 

Càpsula 8

 

Urban Time

Empresa social creada al 2015 per  la Fundació Germina que té per objectiu promoure la continuïtat formativa de joves en situació o risc d’exclusió social mitjançant una primera oportunitat laboral en el sector de lleure educatiu. Ofereix activitats extraescolars i casals especialitzats en activitats urbanes com skate, grafitti, parkour, DJ o balls urbans, disciplines en les que els joves monitors són experts.

 

Organisme: Fundació Germina

Ponent: Mario Cuixart. Director Fundació Germina

Àmbit: Joves / Inclusió social /Inserció laboral

Més informació a: www.urbantimeweb.com

 

 

 

Càpsula 9

 

L’Economat de Vilanova i la Geltrú

Servei social de distribució d’aliments gestionat sota la modalitat d’un supermercat. Projecte co-construit i co-liderat per Càritas i per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, al que s’hi sumen 25 empreses, 140 persones voluntàries, i 10 entitats que col·laboren de manera permanent amb l’organització d’actes de sensibilització i suport. Des de la seva concepció l’Economat aposta per tenir un valor afegit: ser un espai amb un clar component preventiu, inclusiu, generador d’aprenentatge, de xarxa i de vincles. L’Economat va més enllà de la distribució d’aliments, és un servei de tota la ciutat.

 

Organismes: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú – Càritas

Ponents: Ramon Carbonell, coordinador de Càritas Vilanova i Arantza Rodríguez, coordinadora de projectes i treball en xarxa de serveis socials de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Àmbit: pobresa  - voluntariat social

Més informació a: http://vilanovasolidaria.cat/noticia-leconomat-de-vilanova-i-la-geltru

 

Presentació Projecte Economat Vilanova

 

 

Càpsula 10

 

Servei d'acompanyament postpenitenciari

Projecte d’acompanyament professional a persones excarcerades en situació d’especial vulnerabilitat derivada de la manca de xarxa sociofamiliar de suport a l’exterior o de problemàtiques de salut, socials o personals d’especial rellevància. Emmirallant-se en experiències europees que treballen des de la perspectiva comunitària i recollint les necessitats detectades en investigacions recents en matèria de reincidència, el servei pretén ser un element de suport i referència en el procés de construcció del projecte de vida en llibertat, oferint atenció tant a les persones excarcerades com a les seves famílies, potenciant la creació d’una xarxa sociofamiliar de suport pròpia, estable i segura que actuï com a factor de protecció i promoció del desistiment delictiu.

 

Organismes: INTRESS - Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya

Ponent: Meritxell Campmajó. Coordinadora dels programes d ‘execució penal - Núria Iturbe. Coordinadora i tecnica del servei d’acompanyament post-penitenciari.

Àmbit: Serveis socials de l'àmbit penal

Més informació a: www.intress.org /  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Presentació Projecte Servei Acompanyament Postpenitenciari

 

El Ponent

 

 

Rafael Santandreu (Barcelona)

 

Rafael Santandreu és psicòleg i escriptor. Es va llicenciar a la Universitat de Barcelona i va ampliar la seva formació a diversos centres europeus. Entre ells, el centre d’investigació del psicòleg italià Giorgio Nardone a Arezzo, Itàlia, on es va especialitzar en trastorns d’ansietat i depressió. Al llarg de la seva trajectòria professional ha donat classes a la Universitat Ramón Llull i ha estat redactor en cap de la revista de psicologia “Mente Sana” de RBA, durant més de tres anys.  Actualment té el seu propi centre de psicologia a Barcelona i combina la psicoterapia amb pacients, amb la formació de metges i psicòlegs i la divulgació a través de llibres i programes de televisió.

 

Santandreu sosté que es pot aprendre a ser feliç perseverant en les actituds positives. Els seus dos últims llibres "Les ulleres de la felicitat" i "L'art de no amargar-se la vida" s’han convertit en bestsellers. Aquest fet, juntament amb les seves aparicions radiofòniques i televisives ha donat gran visibilitat al seu missatge i a la seva persona. Gran comunicador, es caracteritza pel seu llenguatge planer i popular, ple d'anècdotes i neologismes de pròpia creació com per exemple: "terribilitis", "necessititis" o "bastantitat", així com d'eslògans amb cert component de provocació del tipus "La vida és un txollo".

 

Més informació a:  http://www.rafaelsantandreu.es/

 

 

 

 

 

 

 

 

Llegeix més:4a Jornada 10x10' Càpsules d'Innovació Social - CosmoCaixa Barcelona - 18.03.2016

3a Jornada 10x10' Càpsules d'Innovació Social - CosmoCaixa Barcelona - 13.03.2015

There is no image or category is unpublished or not authorized

 

 

Descarrega't aquí el Programa de la Jornada  

 

 

 

La Jornada

 

 

 

Vine a conèixer, per tercer any consecutiu, 10 noves iniciatives socials, innovadores i sostenibles, que s'han desenvolupat a Catalunya en els darrers mesos.

 

 

 

Amb aquesta 3a edició de la jornada "10x10' Càpsules d'Innovació Social", el Consorci d'Acció Social de Catalunya, CASC, torna a promoure l'intercanvi de coneixement innovador, entre les entitats del sector públic i del tercer sector.     

 

 

 

L'objectiu de la mateixa és el de donar a conèixer noves idees i nous reptes, així com noves tèndencies dels serveis socials de casa nostra, a més d'esdevenir un punt intercanvi de coneixement innovador i una font d'inspiració i motivació per a les persones que composen les entitats socials de Catalunya.

 

 

 

Tot en una jornada matinal, gratuïta, per ajudar-te a repensar més i millors serveis socials ! 

 

 

 

De manera, breu, àgil i atractiva, presentarem 10 nous projectes d'interès social desenvolupats en els darrers mesos amb tres grans objectius:

 

 

 

   - Aportar coneixement innovador en el món dels serveis socials, tant tècnic com de gestió.

 

   - Proporcionar idees i eines als professionals dels serveis socials per fer front a l'actual situació i als nous reptes que van sorgint.

 

   - Difondre nous models de gestió i d'atenció, sostenibles en el temps, dins l'àmbit dels serveis socials.

 

 

 

La jornada va dirigida a responsables polítics i tècnics dels serveis socials del món local, als professionals del món local i de les entitats del tercer sector i a estudiants universitaris.

 

 

 

Esperem poder comptar amb la teva assistència !

 

 

 

 

 

Càpsules 1-5

 

 

 

ì    Càpsula 1

 

 

 

-       Projecte: Coopmercat – PortaAPorta

 

     

 

      Àmbit: Discapacitat intel•lectual

 

Cooperativa de treball que dóna feina a persones amb discapacitat intel•lectual dins l'àmbit dels serveis socials de proximitat que incorpora un model de repartiment de l'ultima milla perquè el puguin realitzar a peu les persones amb discapacitat intel•lectual. El projecte incorpora una xarxa d'establiments ubicats de manera estratègica a la ciutat de Barcelona i amb poc més d'un any de vida, l'octubre de 2014, va obtenir el premi "Barcelona, la millor botiga del Món", al millor model comercial sostenible que atorga l'Ajuntament de Barcelona.

 

Organisme impulsor: Cooperativa TEB

 

Ponent: Mil•li Rodríguez - Gerent Teb Solucions SCCL

 

Més informació sobre el projecte a: http://www.coopmercat.coop

  

-      

 

 

 

ì    Càpsula 2

 


Projecte: "cASSdEP, Comissió d'Atenció Sociosanitària a les persones amb dependència. 

 

Àmbit: Persones en situació de dependència.

 

La Comissió d'Avaluació i Seguiment Sectoritzat de la Dependència del Pla de l'Estany és una proposta d'atenció integrada entre els serveis socials i els serveis de salut de la comarca, per tal de garantir l'accessibilitat i la continuïtat assistencial de les persones en situació de dependència i de les seves famílies de la comarca del Pla de l'Estany i del Govern Territorial de Salut.

 

Organismes impulsors: Consell Comarcal del Pla de l'Estany / Àrea de Benestar Social, Àrea Bàsica de Salut de Banyoles i Clínica Salus Infirmorum.

 

Ponent: Jaume Fort Cònsul. Referent de Treball Social ICS Girona a l'Àrea Bàsica de Salut de Banyoles.

 

-      

 

 

 

Càpsula 3

 

-     Projecte: "ACTUA, Tots per Tots"

 

 ç

 

      Àmbit: Salut mental – Voluntariat.

 

 

 

Programa de suport a la pròpia llar per a persones amb malaltia mental, que incorpora la participació de persones amb malaltia mental com a voluntaris.

 

Les persones beneficiaries reben l'atenció d'un equip de professionals amb el suport de voluntaris, alguns dels quals, també poden tenir una malaltia mental.

 

Organisme impulsor: Grup ATRA

 

Ponent: Yolanda Guasch – Coordinadora del Programa Actua Tots per Tots.
Més informació sobre el projecte a: www.grupatra.org

 

-      

 

 

 

 

 

Càpsula 4

 

 

 

Projecte: "Targeta Moneder d'impacte social"

 

 

 

Àmbit: Inclusió Social

 

Projecte que té com a objectiu dotar d'un instrument nou als ajuts econòmics per a alimentació, que atorguen els serveis socials municipals dels ens locals a persones vulnerables sense recursos. Es tracta d'una targeta que els serveis socials locals podran dispensar als seus usuaris per comprar aliments. Una nova modalitat més racional i eficient de prestar els ajuts d'alimentació que entra en funcionament a principis del 2015 a 310 ajuntaments de la demarcació de Barcelona.

 

Organismes impulsors: Diputació de Barcelona – "la Caixa"

 

Ponent: Francesc Hernández Torres. Cap del Servei d'Acció Social. Gerència de Serveis de Benestar Social. Àrea d'Atenció a les Persones. Diputació de Barcelona.
Més informació sobre el projecte a: http://www.diba.cat/web/benestar/targeta-moneder

 

-    

 

 

 

-     

 

Càpsula 5

 

Projecte: Joves pel Barri ! Aprenentatge servei a Bellvitge.

 

 

 

Àmbit: Voluntariat - Joves

 

Joves estudiants de 4at ESO i 1er de batxillerat, col•laboren amb entitats socials del barri per fer-los suport en la tasca que realitzen. Es tracta d'un projecte d'aprenentatge servei compartit entre el Fundesplai-Club d'Esplai Bellvitge amb Jesuïtes Bellvitge- Centre d'Estudi Joan XXII, Institut de Bellvitge i l'Ajuntament de l'Hospitalet– que consisteix en oferir a nois i noies una doble experiència: una formació específica d'iniciació al voluntariat i un període de voluntariat a l'esplai donant suport als monitors i monitores en les seves tasques. L'activitat permet reforçar la cohesió social en el barri i, al mateix temps, donar a conèixer a molts joves la possibilitat d'esdevenir voluntaris en la seva comunitat.

 

Organisme impulsor: Fundesplai – Club d'Esplai Bellvitge

 

Ponent: Anaïs Segura – Responsable Àrea Educativa Club d'Esplai Bellvitge

 

-     

 

 

 

Càpsules 6-10

 

 

 

 

 Càpsula 6

 

 

 

Projecte: "RECOOPEREM, cuina per compartir"

 

 

 

Àmbit: Inclusió Social, prevenció del malbaratament i solidaritat alimentària.

 

Servei de recollida de l'excedent d'àpats preparats i productes de primera necessitat de les empreses de restauració i alimentació de la comarca del Vallès Occidental (en especial menjadors escolars) i la seva posterior distribució, en favor de la inclusió social, entre aquelles persones o famílies de la comarca que per les seves característiques necessiten queviures. El projecte té un triple objectiu: garantir una alimentació bàsica a població fràgil, disminuir el malbaratament alimentari i sensibilitzar a la ciutadania sobre solidaritat i sobirania alimentària.

 

Organismes impulsors: Consell Comarcal del Vallès Occidental i Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

 

Ponent: Judit Acosta i Rion. Tècnica de Gestió de Projectes de l'Àrea de Benestar Social i Educació del Consell Comarcal del Vallès Occidental
Més informació sobre el projecte a:
http://www.ccvoc.cat
http://www.cresidusvoc.cat/recooperem/cuina-per-compartir/

 

-     

 

 

 

 

 

Càpsula 7

 

 

 

Projecte: Fundació Hàbitat3

 

Àmbit: Habitatge social d'inclusió.

 

La Fundació Hàbitat3 és una gestora d'habitatges socials que té com a objectiu donar una resposta del Tercer sector social de Catalunya a les gravíssimes necessitats existents en l'àmbit de l'habitatge a Catalunya entre els col•lectius de persones més vulnerables.

 

La Fundació Hàbitat3 vol ser una eina més en l'àmbit de la gestió social d'habitatges,assumida des de l'àmbit no lucratiu i amb vocació de concertació amb el sector públic, seguint els models habituals als països de la Unió Europea que compten amb una àmplia tradició en aquest camp i amb un nombre importantíssim d'operadors.

 

Organismes impulsors: Entitats socials de la Taula del Tercer Sector

 

Ponent: Xavier Mauri - director

 

-     

 

 

 

 

 

 

 

Càpsula 8

 

 

 

Projecte: Fem un Museu

 

Àmbit: Persones amb discapacitat

 

Projecte artístic de creació col•lectiva que té com a propòsit principal l'acostar el món dels museus i la cultura a persones en risc d'exclusió social i, més concretament, a col•lectius de persones amb discapacitat intel•lectual. Amb aquesta experiència volem posar de manifest que tothom pot ser artista i creador, sense prejudicis ni limitacions. I que l'art pot esdevenir l'eina perfecta per apropar dos móns que sovint es donen l'esquena, tot fent-los dialogar i enriquint-los mútuament.

 

Organisme impulsor: Ajuntament de Sant Cugat (Museus de Sant Cugat i Polítiques Socials)

 

Ponent : Helena Minuesa Sánchez - Responsable del servei educatiu dels Museus de Sant Cugat. Tècnica de Cultura.

 

Més informació sobre el projecte a: http://museusiaccessibilitat.blogspot.com.es/2014/01/fem-un-museu.html

 

-      

 

 

 

 

 

Càpsula 9

 

 

 

Projecte: Homelessfonts

 

 

 

Àmbit: Sense sostre. Exclusió social.

 

Un projecte que aposta per la creació de noves tipografies a partir de la cal•ligrafia de persones que han dormit als carrers de Barcelona.

 

Lletres amb història i personalitat que es poden utilitzar per ajudar a les 1.400 persones sense llar que la Fundació Arrels atén cada any. Una iniciativa per poder fer realitat #ningudormintalcarrer! Un projecte viu en el qual participen més i més persones cada dia.

 

Organisme impulsor: Arrels Fundació

 

Ponent : Olga Garcia Guixé. Responsable de comunicació d'Arrels i del projecte Homelessfonts
Més informació sobre el projecte a: http://www.homelessfonts.org

 

-      

 

 

 

 

 

Càpsula 10

 

Projecte: Xarxa d'Inserció Laboral per persones amb discapacitat

 

Àmbit: Inserció Laboral - Discapacitat

 

Nova estratègia de treball integrada de l'Equip d'atenció laboral de l'Ajuntament de Barcelona amb 7 entitats del tercer sector amb serveis d' inserció en el mercat en el mercat ordinari, per millorar l'eficàcia i eficiència en la gestió de la integració laboral de les persones amb discapacitat.

 

Organisme impulsor: Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l'Ajuntament de Barcelona.

 

Ponent: Ramon Lamiel – gerent de l'Institut de Persones amb Discapacitat
Més informació sobre el projecte a: http://www.bcn.cat/accessible

 

 

 

 

La Ponent

 

 

 

BEGOÑA ROMAN MAESTRE 

 

 

 

Begoña Román Maestre és doctora en Filosofía per la Universitat de Barcelona i professora en la mateixa Facultat. És mebre del grup consolidat d'investigació de la Generalitat de Catalunya, Aporia: Filosofia comtemporània, Ètica i Política; presidenta del Comitè d'ètica de serveis socials de Catalunya i vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya.

 

 

 

El seu àmbit d'especialització és l'ètica aplicada a entorns professionals i organitzatius.

 

 

 

 

 

 

 

 

Llegeix més:3a Jornada 10x10' Càpsules d'Innovació Social - CosmoCaixa Barcelona - 13.03.2015

2a Jornada 10x10' Càpsules d'Innovació Social - CosmoCaixa Barcelona - 28.03.2014

Llegeix més:2a Jornada 10x10' Càpsules d'Innovació Social - CosmoCaixa Barcelona - 28.03.2014

 

 

 

 

MIRADES

MIRADES: Visibilitzant la violència masclista 

 

Document de la Jornada: MIRADES: VIsibilitzant la violència masclista

 

Enllaç a la web del Departament de Benestar Social i Família

 

  

Sota el títol "MIRADES: Visibilitzant la violència masclista", el 17 de novembre de 2015, la Secretaria de Família de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb SUMAR, empresa d'acció social SL, han organitzat aquesta jornada que pretén reflexionar sobre les diferents maneres que té de mostrar-se el masclisme davant la societat canviant del segle XXI.

 

 

Es tracta d'una jornada innovadora, tant en format com en continguts, que vol destacar per la incorporació d'elements diferenciadors en l'àmbit de la violència envers les dones.

 

 

Dirigida a entitats, associacions i professionals que treballen amb víctimes de violència masclista, comptarà amb una ponència a càrrec de Remedios Zafra, que reflexionarà sobre la violència i el gènere en un món controlat per pantalles. La presentació del document "MIRADES: Visibilitzant la violència masclista" de la Secretaria de Família i la coreografía, Cicle de la Violència, un homenatge a les dones assassinades del grup d'expressió corporal format per dones d'edats i procedències diverses, Dones de Blanc.

 

 

Descarrega't aquí el Programa de la Jornada 

 

Llegeix més:MIRADES: Visibilitzant la violència masclista

 

 

 

SROI

Impacte i SROI als serveis socials

L'avaluació d'impacte i el retorn de la inversió dels serveis socials dels Ajuntaments de Catalunya.

Llegeix més:Impacte i SROI als serveis socials

 

 

 

Tu Decideixes

 

Altres

Enllacem els Serveis Socials Bàsics

Llegeix més:Enllacem els Serveis Socials Bàsics

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús