diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

GUIES D'INNOVACIÓ SOCIAL

Guies d'innovació social

Num 1

 

 

 Portada Guia CServeis 2011  

 

 

Envellir tal i com s'ha viscut - Guia per a la creació d'un centre de serveis d'àmbit rural per a les persones grans.

 

La guia per a la creació d'un centre de serveis d´àmbit rural per a persones grans, "Envellir tal i com s'ha viscut", és el primer número de la col·lecció "Eines d'Innovació Social" del Consorci d'Acció Social de Catalunya. Una iniciativa subvencionada pel programa de subvencions per a projectes d'acció social del Servei d'Acció Social i Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Girona, amb la que volem facilitar eines d'utilitat a professionals i organitzacions del món dels serveis socials.

 

Aquesta guia pretén explicar en què consisteix un centre de serveis d'àmbit rural per a persones grans. Un model de recurs assistencial on s'implementa un enfocament més humanista, integral, normalitzador i integrador amb la comunitat i a on la satisfacció dels usuaris i dels seus familiars és l´objectiu fonamental.

 

 

 

 

Num 2

 

  

Portada Guia Autonomia-Dependencia 2  

 

  

+ Autonomia - Dependència. Guia per a la promoció de l'autonomia personal al domicili de les persones en situació de dependència.

 

La guia +Autonomia -Dependència és el segon número de la Col·leció Eines d'Innovació Social i s'ha editat amb el suport de Dipsalut, l'organisme de salut pública de la Diputació de Girona.

Es tracta d'una guia per a la promoció de l'autonomia personal al domicili de les persones en situació de dependència que té com a principal objectiu el d'intentar evitar o endarrerir l'ingrés d'aquestes persones a un centre residencial o assistencial.

A més de promoure la millora de l'estat del benestar d'aquest col·lectiu, la guia també ofereix una solució econòmicament sostenible a llarg plaç als governs locals.

 

Adreçada principalment als professionals dels serveis socials d'atenció primària i als governs locals en general, la guia explica el Servei de Promoció de l'Autonomia Personal a Domicili, que des de l'any 2009, el Consorci d'Acció Social de Catalunya ofereix, a través de diferents governs locals, a les persones en situació de dependència que viuen a casa seva i que els manca informació i assessorament sobre com poden millorar les diferents activitats que han de realitzar diàriament.

 

També inclou un detall de productes tècnics i de suport a aquest col·lectiu així com alguns exemples pràctics per adaptar les llars i fer-les més funcionals i accessibles.

 

 

Així mateix, aquest projecte de promoció de l'autonomia personal al domicili de les persones en situació de dependència ha estat seleccionat i incorporat al portal de l'Imserso, www.enclaverural.es. Concretament a l'apartat de "Buenas Prácticas" destinat a donar a conèixer bones pràctiques de serveis de proximitat per a les persones grans en el món rural. 

 

 

Num 3

 

 

Avançar en l'Atenció Gerontològica Centrada en la Persona

 

 

Portada Avancar ACP 3

 

Avançar en l'Atenció Gerontològica Centrada en la Persona (Avançar en AGCP) és un conjunt d'eines per facilitar el canvi de model en els centres d'atenció a persones grans. Integra un conjunt d'instruments de suport que poden ser d'utilitat al llard de les diferents fases que es proposen per liderar aquest procés.

 

A continuació us podeu descarregar la versió en català del document introductori que ha editat Teresa Martínez, Avançar en AGCP - Marc i fases per liderar un canvi de model.

 

Aquest document es complementa amb 3 més. La nostra guia  d'innovació social núm 4, "Avançar en AGCP - Instrument per la revisió participativa. Manual per a la seva aplicació", i 2 qüestionaris, un per a residències i l'altre per centres de dia, que podeu descarregar-los també en català a http://www.acpgerontologia.com/IdentificacionAvanzarAGCP.php. Per poder descarregar-los cal una identificació prèvia, i per això us re-dirigim a la web de l'autora.

 

 

 

Num 4

 

 Portada Avancar ACP 4

 

 

Avançar en l'Atenció Gerontològica Centrada en la Persona (Avançar en AGCP) és un conjunt d'eines per facilitar el canvi de model en els centres d'atenció a persones grans. Integra un conjunt d'instruments de suport que poden ser d'utilitat al llard de les diferents fases que es proposen per liderar aquest procés.

 

A continuació us podeu descarregar la versió en català del document que ha editat Teresa Martínez, Avançar en AGCP - Instrument per la revisió participativa. Manual per a la seva aplicació.

 

Aquest document es complementen amb 3 més per la revisió participativa. La nostra guia d'innovació social núm 3, "Avançar en AGCP - Marc i Fases per liderar un canvi de model", i 2 qüestionaris, un per a residències i l'altre per centres de dia que podeu descarregar-los, també en català a

http://www.acpgerontologia.com/IdentificacionAvanzarAGCP.php.  Per poder descarregar-los cal una identificació prèvia, i per això us re-dirigim a la web de l'autora.

 

 

 

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús