diputacio girona

Destaquem

Novetats al teu mail!

Introdueix el teu nom i adreça i t'enviarem periòdicament informació del teu interés.

3a Jornada 10x10' Càpsules d'Innovació Social - CosmoCaixa Barcelona - 13.03.2015

Descarrega't aquí el Programa de la Jornada  

 

La Jornada

 

Vine a conèixer, per tercer any consecutiu, 10 noves iniciatives socials, innovadores i sostenibles, que s'han desenvolupat a Catalunya en els darrers mesos.

 

Amb aquesta 3a edició de la jornada "10x10' Càpsules d'Innovació Social", el Consorci d'Acció Social de Catalunya, CASC, torna a promoure l'intercanvi de coneixement innovador, entre les entitats del sector públic i del tercer sector.     

 

L'objectiu de la mateixa és el de donar a conèixer noves idees i nous reptes, així com noves tèndencies dels serveis socials de casa nostra, a més d'esdevenir un punt intercanvi de coneixement innovador i una font d'inspiració i motivació per a les persones que composen les entitats socials de Catalunya.

 

Tot en una jornada matinal, gratuïta, per ajudar-te a repensar més i millors serveis socials ! 

 

De manera, breu, àgil i atractiva, presentarem 10 nous projectes d'interès social desenvolupats en els darrers mesos amb tres grans objectius:

 

   - Aportar coneixement innovador en el món dels serveis socials, tant tècnic com de gestió.

   - Proporcionar idees i eines als professionals dels serveis socials per fer front a l'actual situació i als nous reptes que van sorgint.

   - Difondre nous models de gestió i d'atenció, sostenibles en el temps, dins l'àmbit dels serveis socials.

 

La jornada va dirigida a responsables polítics i tècnics dels serveis socials del món local, als professionals del món local i de les entitats del tercer sector i a estudiants universitaris.

 

Esperem poder comptar amb la teva assistència !

 

 

Càpsules 1-5

 

ì    Càpsula 1

 

-       Projecte: Coopmercat – PortaAPorta

     

      Àmbit: Discapacitat intel•lectual

Cooperativa de treball que dóna feina a persones amb discapacitat intel•lectual dins l'àmbit dels serveis socials de proximitat que incorpora un model de repartiment de l'ultima milla perquè el puguin realitzar a peu les persones amb discapacitat intel•lectual. El projecte incorpora una xarxa d'establiments ubicats de manera estratègica a la ciutat de Barcelona i amb poc més d'un any de vida, l'octubre de 2014, va obtenir el premi "Barcelona, la millor botiga del Món", al millor model comercial sostenible que atorga l'Ajuntament de Barcelona.

Organisme impulsor: Cooperativa TEB

Ponent: Mil•li Rodríguez - Gerent Teb Solucions SCCL

Més informació sobre el projecte a: http://www.coopmercat.coop-      

 

ì    Càpsula 2


Projecte: "cASSdEP, Comissió d'Atenció Sociosanitària a les persones amb dependència. 

Àmbit: Persones en situació de dependència.

La Comissió d'Avaluació i Seguiment Sectoritzat de la Dependència del Pla de l'Estany és una proposta d'atenció integrada entre els serveis socials i els serveis de salut de la comarca, per tal de garantir l'accessibilitat i la continuïtat assistencial de les persones en situació de dependència i de les seves famílies de la comarca del Pla de l'Estany i del Govern Territorial de Salut.

Organismes impulsors: Consell Comarcal del Pla de l'Estany / Àrea de Benestar Social, Àrea Bàsica de Salut de Banyoles i Clínica Salus Infirmorum.

Ponent: Jaume Fort Cònsul. Referent de Treball Social ICS Girona a l'Àrea Bàsica de Salut de Banyoles.

-      

 

Càpsula 3

-     Projecte: "ACTUA, Tots per Tots"

 ç

      Àmbit: Salut mental – Voluntariat.

 

Programa de suport a la pròpia llar per a persones amb malaltia mental, que incorpora la participació de persones amb malaltia mental com a voluntaris.

Les persones beneficiaries reben l'atenció d'un equip de professionals amb el suport de voluntaris, alguns dels quals, també poden tenir una malaltia mental.

Organisme impulsor: Grup ATRA

Ponent: Yolanda Guasch – Coordinadora del Programa Actua Tots per Tots.
Més informació sobre el projecte a: www.grupatra.org

-      

 

 

Càpsula 4

 

Projecte: "Targeta Moneder d'impacte social"

 

Àmbit: Inclusió Social

Projecte que té com a objectiu dotar d'un instrument nou als ajuts econòmics per a alimentació, que atorguen els serveis socials municipals dels ens locals a persones vulnerables sense recursos. Es tracta d'una targeta que els serveis socials locals podran dispensar als seus usuaris per comprar aliments. Una nova modalitat més racional i eficient de prestar els ajuts d'alimentació que entra en funcionament a principis del 2015 a 310 ajuntaments de la demarcació de Barcelona.

Organismes impulsors: Diputació de Barcelona – "la Caixa"

Ponent: Francesc Hernández Torres. Cap del Servei d'Acció Social. Gerència de Serveis de Benestar Social. Àrea d'Atenció a les Persones. Diputació de Barcelona.
Més informació sobre el projecte a: http://www.diba.cat/web/benestar/targeta-moneder

-    

 

-     

Càpsula 5

Projecte: Joves pel Barri ! Aprenentatge servei a Bellvitge.

 

Àmbit: Voluntariat - Joves

Joves estudiants de 4at ESO i 1er de batxillerat, col•laboren amb entitats socials del barri per fer-los suport en la tasca que realitzen. Es tracta d'un projecte d'aprenentatge servei compartit entre el Fundesplai-Club d'Esplai Bellvitge amb Jesuïtes Bellvitge- Centre d'Estudi Joan XXII, Institut de Bellvitge i l'Ajuntament de l'Hospitalet– que consisteix en oferir a nois i noies una doble experiència: una formació específica d'iniciació al voluntariat i un període de voluntariat a l'esplai donant suport als monitors i monitores en les seves tasques. L'activitat permet reforçar la cohesió social en el barri i, al mateix temps, donar a conèixer a molts joves la possibilitat d'esdevenir voluntaris en la seva comunitat.

Organisme impulsor: Fundesplai – Club d'Esplai Bellvitge

Ponent: Anaïs Segura – Responsable Àrea Educativa Club d'Esplai Bellvitge

-     

 

Càpsules 6-10

 

 

 Càpsula 6

 

Projecte: "RECOOPEREM, cuina per compartir"

 

Àmbit: Inclusió Social, prevenció del malbaratament i solidaritat alimentària.

Servei de recollida de l'excedent d'àpats preparats i productes de primera necessitat de les empreses de restauració i alimentació de la comarca del Vallès Occidental (en especial menjadors escolars) i la seva posterior distribució, en favor de la inclusió social, entre aquelles persones o famílies de la comarca que per les seves característiques necessiten queviures. El projecte té un triple objectiu: garantir una alimentació bàsica a població fràgil, disminuir el malbaratament alimentari i sensibilitzar a la ciutadania sobre solidaritat i sobirania alimentària.

Organismes impulsors: Consell Comarcal del Vallès Occidental i Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Ponent: Judit Acosta i Rion. Tècnica de Gestió de Projectes de l'Àrea de Benestar Social i Educació del Consell Comarcal del Vallès Occidental
Més informació sobre el projecte a:
http://www.ccvoc.cat
http://www.cresidusvoc.cat/recooperem/cuina-per-compartir/

-     

 

 

Càpsula 7

 

Projecte: Fundació Hàbitat3

Àmbit: Habitatge social d'inclusió.

La Fundació Hàbitat3 és una gestora d'habitatges socials que té com a objectiu donar una resposta del Tercer sector social de Catalunya a les gravíssimes necessitats existents en l'àmbit de l'habitatge a Catalunya entre els col•lectius de persones més vulnerables.

La Fundació Hàbitat3 vol ser una eina més en l'àmbit de la gestió social d'habitatges,assumida des de l'àmbit no lucratiu i amb vocació de concertació amb el sector públic, seguint els models habituals als països de la Unió Europea que compten amb una àmplia tradició en aquest camp i amb un nombre importantíssim d'operadors.

Organismes impulsors: Entitats socials de la Taula del Tercer Sector

Ponent: Xavier Mauri - director

-     

 

 

 

Càpsula 8

 

Projecte: Fem un Museu

Àmbit: Persones amb discapacitat

Projecte artístic de creació col•lectiva que té com a propòsit principal l'acostar el món dels museus i la cultura a persones en risc d'exclusió social i, més concretament, a col•lectius de persones amb discapacitat intel•lectual. Amb aquesta experiència volem posar de manifest que tothom pot ser artista i creador, sense prejudicis ni limitacions. I que l'art pot esdevenir l'eina perfecta per apropar dos móns que sovint es donen l'esquena, tot fent-los dialogar i enriquint-los mútuament.

Organisme impulsor: Ajuntament de Sant Cugat (Museus de Sant Cugat i Polítiques Socials)

Ponent : Helena Minuesa Sánchez - Responsable del servei educatiu dels Museus de Sant Cugat. Tècnica de Cultura.

Més informació sobre el projecte a: http://museusiaccessibilitat.blogspot.com.es/2014/01/fem-un-museu.html

-      

 

 

Càpsula 9

 

Projecte: Homelessfonts

 

Àmbit: Sense sostre. Exclusió social.

Un projecte que aposta per la creació de noves tipografies a partir de la cal•ligrafia de persones que han dormit als carrers de Barcelona.

Lletres amb història i personalitat que es poden utilitzar per ajudar a les 1.400 persones sense llar que la Fundació Arrels atén cada any. Una iniciativa per poder fer realitat #ningudormintalcarrer! Un projecte viu en el qual participen més i més persones cada dia.

Organisme impulsor: Arrels Fundació

Ponent : Olga Garcia Guixé. Responsable de comunicació d'Arrels i del projecte Homelessfonts
Més informació sobre el projecte a: http://www.homelessfonts.org

-      

 

 

Càpsula 10

Projecte: Xarxa d'Inserció Laboral per persones amb discapacitat

Àmbit: Inserció Laboral - Discapacitat

Nova estratègia de treball integrada de l'Equip d'atenció laboral de l'Ajuntament de Barcelona amb 7 entitats del tercer sector amb serveis d' inserció en el mercat en el mercat ordinari, per millorar l'eficàcia i eficiència en la gestió de la integració laboral de les persones amb discapacitat.

Organisme impulsor: Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de l'Ajuntament de Barcelona.

Ponent: Ramon Lamiel – gerent de l'Institut de Persones amb Discapacitat
Més informació sobre el projecte a: http://www.bcn.cat/accessible

 

La Ponent

 

BEGOÑA ROMAN MAESTRE 

 

Begoña Román Maestre és doctora en Filosofía per la Universitat de Barcelona i professora en la mateixa Facultat. És mebre del grup consolidat d'investigació de la Generalitat de Catalunya, Aporia: Filosofia comtemporània, Ètica i Política; presidenta del Comitè d'ètica de serveis socials de Catalunya i vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya.

 

El seu àmbit d'especialització és l'ètica aplicada a entorns professionals i organitzatius.

 

 

 

Pla de Salt, 18. Oficina 2 – 17190 Salt (Girona) - Telèfon 972 439 168 –  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.            Avís legalPolítica d’ús