image

Residència Sant Hilari Sacalm

La Residència de Sant Hilari Sacalm ofereix els serveis de centre de dia, residència assistida i menjador social, amb caràcter temporal o permanent. I també disposa de la primera Unitat de convivència, a Catalunya, on hi viuen 15 persones amb diferents capacitats cognitives i físiques.  

 

Tots aquests serveis s'ofereixen compartint instal·lacions, recursos humans i tècnics, entre d'altres, amb l'objectiu de donar una assistència integral en el dia a dia de les persones que presentin o no, situacions de dependència, durant els 365 dies de l'any. 

 

El servei de centre de dia és un servei social especialitzat d’acolliment diürn que dóna suport a les persones grans que necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària (AVD) i complementa així l’atenció pròpia de l’entorn familiar en el domicili.

El perfil d’usuaris del servei de centre de dia són persones majors de 65 anys en situació de dependència i/o risc social. 

 

El servei de residència assistida és un servei social especialitzat d’acolliment residencial, amb caràcter permanent o temporal, i d’assistència integral a les AVD per a persones grans amb dependències.

El perfil d’usuaris del servei de residència assistida són persones majors de 65 anys amb situació de risc social, dependència grau II i grau III.

 

El servei de menjador social és un servei que proporciona i assegura els àpats d'esmorzar, dinar i sopar a persones que per a les seves característiques particulars, econòmiques, socials i/o de dependència, necessiten gaudir d'aquest servei.

 

 

OBJECTIUS

- Oferir un entorn adequat i adaptat a les necessitats d'atenció i interessos de les persones grans de forma personalitzada.

- Afavorir la recuperació i el manteniment de l'autonomia personal i social.

- Mantenir la persona en el seu entorn personal i familiar en les millors condicions possibles.

- Proporcionar suport a les famílies en l'atenció a les persones grans dependents.

 

Potenciem i estimulem les habilitats de cada persona d'acord als seus gustos i preferències, en un ambient lúdic i acollidor.

Oferim felicitat i qualitat de vida a les persones grans. Preferències, desitjos, projecte de vida, autonomia, capacitats, respecte, dignitat, consens, entorn i família.

 

LA UNITAT DE CONVIVÈNCIA

La unitat de convivència és un espai com una casa que combina espais comunitàris com una cuina, un menjador i una sala d'estar, amb espais privats, com l'habitació i el bany.

Hi conviuen 15 persones de diferents capacitats cognitives i físiques i té com a principal objectiu mantenir el màxim nivell d'independència i autonomia possibles de les persones que hi viuen. 

L'organització de la unitat i de les activitats diàries que s'hi porten a terme es decideixen conjuntament entre les persones que hi viuen i els professionals que els acompanyen en el seu dia a dia, d'acord amb el ritme i les preferències de cadascú.  

Cada setmana es realitza una assemblea per decidir i organitzar les activitats conjuntes on es decideix, per exemple, el menú setmanal i els productes que es volen preparar i/o cuinar.

La família i els amics tenen un paper rellevant i es facilita la seva incorporació a la vida diària de la unitat, amb una relació cordial i propera.

I les cuidadores intervenen buscant l'equilibri entre potenciar l'autonomia i el control amb la protecció de les persones. Assumeixen riscos acceptables i compartits que permetin a les persones grans mantenir el màxim nivell d'independència i autonomia possibles.   

 

La Residència de Sant Hilari Sacalm és una nova manera d'entendre i atendre a la gent gran, on hi trobaràs un espai per estar com a casa sense deixar de fer allò que agrada.

 

Compartir

Titular de l'equipament:

Ajuntament de Sant Hilari Sacalm

 

Capacitat estructural

Servei de centre de dia: 25  places (10 de col·laboradores i 15 de privades)

Servei de residència assistida : 54 places (43 de col·laboradores i 11 de privades)

Servei de menjador social: 5 places

 

 


WEB de la Residència

residenciasanthilarisacalm.com

Serveis

Serveis perifèrics 

Atenció psicosocial

Manteniment i recuperació funcional

Farmàcia

Bugaderia

Animació sociocultural

Serveis sanitaris

Cuina

Servei de transport adaptat per l'accés al centre de dia

 

Serveis complementaris

Perruqueria

Podologia

Menjador per acompanyants

Acompanyaments externs

 

 

 

Adreça: Passeig 14 d'abril, 1. 17403 Sant Hilari Sacalm

Telèfon: 972 872 800 

rggsthilari@sumaracciosocial.cat

@rgg_sthilari