image

ACP i Gestió per Competències

El model d'atenció gerontològica centrat en la persona i la gestió per competències

 

La implementació del programa "Tu Decideixes com vols envellir" en els centres per a gent gran que gestionem ha suposat un canvi de paradigma en la mirada dels professionals envers les persones grans.

 

Per poder introduir una atenció més personalitzada i centrada en la persona en base a l'ACP, hem vist que a més d'un nou model d'intervenció tècnica, calen també professionals que sàpiguen desenvolupar bé la seva tasca i espais que ajudin a portat a terme tot això en les millors condicions possibles.   

 

Des de l'Àrea de gestió de persones de SUMAR hem de "seleccionar" i "incorporar", "formar" i "desenvolupar" els nostres professionals per tal de poder donar resposta a aquest nou paradigma d'atenció a la gent gran basat en l'ACP, a través del respecte, la proximitat, la professionalitat i també, del canvi de mirada cap a la nostra gent gran. 

 

Aquest canvi de mirada dels professionals passa, entre d'altres, de treballar per "cuidar a les persones grans" a "acompanyar-les en el seu projecte de vida", i també a parlar de "polivalència funcional" i no de "tasques". Sempre pensant en que les persones grans envelleixin tal i com han viscut.  

 

I en aquest sentit, també hem iniciat en un dels nous mètodes de selecció que estem introduint, la incorporació d'elements com la felicitat i les actituds positives. Això perquè volem professionals que sempre tinguin un somriure. 

 

El volum de persones de SUMAR és cada vegada més gran, el creixement és ràpid i sovint integrem persones que ja porten una trajectòria prèvia. Aquest nou Pla d'Acompanyament i Millora basat en la Gestió per Competències ens ha de permetre alinear a tots els professionals amb una manera de fer unificada, garantint la qualitat que SUMAR busca en els seus serveis perquè el que més ens preocupa és que les persones amb les que treballem estiguin el millor ateses possible.

 

Tots aquests elements ens han portat a replantejar els tipus de professionals que volem a la nostra organització i a analitzar els comportaments que permeten generar felicitat, acompanyament, positivitat i polivalència, respecte i professionalitat.   I d'aquí ha sorgit l'agrupació de les 5 principals competències que tenim en compte : Treball en Equip, Empatia, Integritat, Flexibilitat i Orientació a la Persona.   

 

 

El model d’atenció gerontològica centrat en la persona i la gestió per competències

Compartir

Enllaços

image