La nostra proposta pels recursos d'atenció a la gent gran.

Un nou model d'atenció i espais adaptats a cada necessitat.

image
image

L’impacte del coronavirus a les residències de gent gran ha fet aflorar les mancances i vulnerabilitats del model tradicional d'atenció que es manté encara en moltes residències. I fa necessari plantejar un nou model d’atenció a les persones grans com l'ACP-SUMAR que hem dissenyat a Sumar en els darrers anys a partir de l'experiència en la gestió de diferents centres residencials.

 

Una nova generació i unes noves necessitats

Abans de la pandèmia a SUMAR ja s'havia detectat l'arribada d'una nova generació de persones majors de 65 anys amb necessitats i expectatives diferents a les de les persones ateses en els darrers anys. I que per poder atendre'ls i oferir el que demanen, s'havien de dissenyar nous models d'atenció i espais adaptats a les seves necessitats i preferències. 

Nous models que han de garantir donar continuitat en el projecte de vida de les persones, que garanteixin una resposta a les seves necessitats i preferències i que, a partir d'ara, a més, hauran de contemplar les noves pautes de seguretat i les mesures de prevenció que ens deixarà el coronavirus. Tot un repte !

Un canvi de paradigma

En Joan i la Bàrbara arriben amb la seva història a l'esquena i un projecte de vida sota el braç.

La manera d'envellir que desitgen passa per consensuar, conjuntament amb ells, tot allò que els permeti viure amb dignitat el seu projecte persona.

Què farem per mantenir la il·lusió d'en Joan i la Bàrbara si arriba un moment en què la seva millor alternativa és anar a un recurs d'atenció a la gent gran ? 

I com ho farem per dur a terme les seves voluntats i, a la vegada, seguir les prescripcions mèdiques que afecten la seva salut ?

Què li direm a la Bàrbara quan entri per la porta amb un saxo ? Serà feliç si, en lloc de tocar el saxo, li donem dibuixos per pintar ?

I en Joan ? Li encanta menjar i ens ha demanat que no el privem de res durant els àpats. Però l'informe mèdic ens marca una altra actuació. Com ho farem per mantenir la seva voluntat i a la vegada seguir el que ens marca l'informe mèdic ?

En el programa ACP-SUMAR donem resposta a aquestes preguntes i a moltes més.

Acompanyem a les persones en el seu projecte de vida a través de 3 nivells d'intervenció:

  • Intervenció tècnica
  • Gestió de persones
  • Entorns amb significat 

 

Intervenció Tècnica
Participació afectiva de la persona en el seu projecte de vida.
Harmonització de les seves preferències i desitjos amb l'organització.
Millora de la qualitat de vida i del benestar personal.

 

Gestió de persones

Polivalència i qualificació dels professionals.
Gestió per competències.

 

Entorns amb significat
Espais similars a una llar que faciliten la convivència de les persones i que alhora afavoreixen la intimitat i el benestar de cadascuna d'elles.

 

Compartir