Entre els dies 5 i 13 de gener s'han administrat les primeres dosis de la vacuna a les persones usuàries i a  la plantilla de professionals de les 7 residències per a gent gran gestionades per SUMAR. Persones que formen part dels col·lectius de risc que s'han prioritzat en aquesta primera etapa de vacunació i que sumen un total de 621 dosis distribuïdes entre 333 residents i 288 treballadors, el 83,6 % del total previst. 

Els primers centres a rebre la 1a dosis de la vacuna per part d'equips de professionals de l'Institut Català de la Salut van ser Sant Pere de Torelló,  la "Vall de Ribes" de Ribes de Freser  i l'Espai Orpea de Girona, seguits posteriorment per "Can Comelles" d'Esparreguera, Sant Hilari Sacalm, "Els Tells" de Montesquiu, la "Casa dels Avis" de Sant Sadurní d'Anoia i "Sant Josep" de Cassà de la Selva. 

L’objectiu de la vacunació és arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia, perquè quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

La vacuna administrada en els nostres equipaments és la Pfizer-BioNTech, la primera que ha arribat a Catalunya, concretament el 27 de desembre. I l'administració de les segones dosis està prevista a partir d'aquesta última setmana de gener, seguint els protocols d'administrar-la amb un mínim de 21 dies de diferència.