Una nova etapa

El 18 de juny de 2018 ens traslladem a unes noves instal·lacions a l’edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona per fer front a les necessitats de millora i de creixement de l’organització.

 

Orígens i evolució

SUMAR comença a caminar el 9 de desembre de l’any 2008 a Salt. El domicili social es  situa al carrer Pla de Salt 18, al costat del Centre Comercial Espai Gironès, molt a prop de l’autopista A7.

En un moment on els serveis socials començaven a viure grans canvis i fruit del consens polític i institucional de diferents alcaldes gironins, i el suport de la Generalitat de Catalunya, el dimarts 9 de desembre del 2018, Banyoles acollia la presentació pública de SUMAR.

Tres consorcis de benestar social gironins constituïen l’entitat, - Pla de l’Estany, Gironès-Salt i Garrotxa -, i s’iniciava la gestió d’equipaments i serveis socials amb una plantilla de 126 treballadors. 3 professionals s’incorporaven a la gestió del dia a dia en el domicili social de Salt, en un espai d’uns 100 m2.  Entre elles, Estanis Vayreda i Mariona Rustullet, director general i directora tècnica, respectivament.

Actualment formen part de SUMAR, 25 governs locals i es gestionen més de 30 equipaments i serveis socials. 

Al llarg d’aquest temps, l’espai inicial de 100 m2 s’havia convertit en 300 m2 però ara l’edifici ja no ens permetia poder disposar de més espai. 

Així doncs, després de gairebé 10 anys, aquest creixement progressiu i les necessitats de millora de l'organització, amb una plantilla d’unes 20 persones a les oficines centrals ens porta a traslladar-nos al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.  En un espai de més de 550 m2, que ens ha de permetre continuar creixent i seguir impulsant i aportant  solucions d’innovació social als serveis socials.