Salut tanca l'Espai Orpea de Girona per la baixada de contagis a les residències arran de la vacunació contra la COVID-19

S'hi han atès 291 persones positives de Covid-19 

 

L'1 d'abril del 2020, els Departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies ens encarregaven la gestió de l'Espai Orpea de Girona, un equipament privat, cedit a la Generalitat per fer front a la pandèmia. Es tractava d'un nou servei, temporal, per donar suport a l'emergència sanitària provocada per la pandèmia. Els destinataris eren persones grans i persones vulnerables amb simptomatologia lleu de Covid-19, procedents de residències de gent gran, domicilis particulars o centres hospitalaris de tota la demarcació de Girona.

La temporalitat ha durat exactament 1 any, de l'1 d'abril del 2020 al 31 de març del 2021. S'hi han atès 291 persones i hi han passat 85 professionals d'atenció directa, entre coordinador/es, gerocultor/es, infermer/es i personal de neteja. En els pics de la pandèmia, s'han utilitzat 2 de les 5 plantes de l'edifici i només entre els mesos de juliol i agost del 2020, el servei va estar pràcticament inoperatiu.

 

NOTA DE PREMSA del Departament de SALUT/Servei Català de la Salut. Regió Sanitària Girona. 29/03/2021